radnicki kapica
Radnički porazom od Olimpijakosa ostao bez šansi za „F6“
 
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su danas na svom bazenu od Olimpijakosa sa 8:7 (1:2, 2:0, 1:3, 4:2) u utakmici 9. kola A grupe Lige šampiona i tako izgubili teoretske šanse da se plasiraju na „fajnal-siks“.
Kragujevčani su odlično startovali i sredinom prve deonice stekli dva gola prednosti, pogocima Ivana Basare sa distance i Nikole Dedovića iz peterca, ali su onda stali i dozvolili gostima da preokrenu do finiša poluvremena – 3:2.
Devet sekundi pred odlazak na odmor vaterpolisti Radničkog propustili su priliku da izjednače iz peterca, ali im je to pošlo za rukom nakon samo 15 sekundi igre u drugom delu preko Marka Ćuka.
Sjajni šuter Blaj Malarah doneo je grčkom timu novu prednost, ali samo na kratko jer je Basara sa dva vezana gola ponovo vratio Radnički u vođstvo – 5:4.
Radnički je na ulasku u poslednju deonicu imao „plus dva“ kada se u strelce upisao najmlađi vaterpolista Nebojša Toholj ali Olimpijakos se nije predao i preokrenuo rezultat serijom 3:0. Pirejci su ostali u trci za mesto na završnom turniru, ali sa minimalnim šansama.
Najefikasniji akter susreta bio je Ivan Basara sa tri gola, dok su na drugoj strani Janis Funtulis i Nikola Rađen postigli po dva pogotka.
Vaterpolisti Radničkog u poslednjem kolu Lige šampiona gostuju italijanskom Pro Reku.
Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizan na Špandau i Galatu, Zvezda na Olimpijakos