SP za seniore do 23 godine u Varezeu Foto www.worldrowing.com

VESLANJE
Teški četverac u polufinalu

Posle dvojca bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković još jedna srpska posada je obezbedila polufinale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Varezeu. Četverac bez kormilara Vuk Matović, Nikola Kekić, Igor Lončarević, Nikola Selaković plasirao se među 12 najboljih svetskih selekcija drugim mestom u repesažu ove discipline koje je u četvrtak, 24. jula 2014, popodne osvojio s vremenom 6:24,33. Pored našeg čamca iz drugog pokušaja do polufinala stigle su i prvoplasirana Belorusija (6:18,70) i trećeplasirana Republika Irska (6:28,54). Poslednja u repesažu bila je Rusija (6:31,41) koja je tako šampionat završila na 13. mestu. Naš čamac je od početka trke bio na drugom mestu, tik iza čamca Belorusije. Ove dve posade su su odvojile na polovini trke. Naši momci su sugurno držali drugo mesto sve do kraja.
Polufinale je na programu u petak od 15, 14 časova a pored posada iz repesaža, dan ranije, bitku za finale direktno iz kvalifikacija obezbedili su čamci Španije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Hrvatske, SAD, Nemačke, Rumunije i Kine. Finale u ovoj disciplini je u subotu u 17,30 č, a istog dana od 12,18 č na programu je B finale.
– Teški četverac je ispunio cilj plasmanom u polufinale ali ni u repesažu, kao što je slučaj i sa kvalifikacijama, nije bio na željenom nivou. Neke stvari u čamcu ne štimaju a i dalje je to daleko od onoga što su momci pokazali u pripremama za ovo takmičenje. Pokušaćemo do sutra da ispravimo greške a u zavisnosti od grupe videćemo šta nam je činiti u polufinalu – kazao je trener reprezentacije i ove posade Aleksandar Ivković.

Povezana vest:  I rimenaši za završnom testu