Nebojsa Ilic

Ilić: Očekuje nas izuzetno težak posao

Član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Ilić izjavio je danas da nacionalni tim očekuje izuzetno težak posao na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu.
-U Amsterdamu će se za medalje boriti rekordan broj posada i zemalja u istoriji svetskih šampionata. Svi naši reprezentativci su zdravi i spremni za velike izazove i sa nestpljenjem očekujemo start šampionata. U uvertiri za kvalifikacione okršaje Nenad Beđik će u subotu veslati trku rezervnih skifova – rekao je Ilić za sajt VSS.
Danas je u Amsterdamu obavljen žreb i sve srpske posade koje će nastupiti u nedelju, prvog dana šampionata, dobile su protivnike.
Miloš Stanojević će od 13,21 veslati u grupi kvalifikacija skifa za lake veslače gde će mu protivnici za jedno od prva četiri mesta koja vode direktno u četvrtfinale biti čamci Velike Britanije, Francuske, Mađarske i Nemačke. 
Nakon Stanojevića na stazu će izaći dvojac bez kormilara Jovana Arsić i Iva Obradović. 
Četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić veslaće u prvoj grupi kvalifikacija ove discipline od 17 sati, a za dve „vize“ za polufinale rivali će mu biti SAD, Španija, Holandija, Češka i Rumunija.
Poslednja na stazu u nedelju, posle 18 sati, izaći će Ivana Filipović koja će se u kvalifikacijama za plasman u četvrtfinale ženskog skifa boriti sa čamcima Rusije, Jermenije, Nemačke i Australije.
Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović svoj nastup na Svetskom prvenstvu počinje u ponedeljak.

Povezana vest:  VESLANJE, BALKANSKI ŠAMPIONAT U TURSKOJ (10-11 SEPTEMBAR), Srbija prvog dana takmičenja u Istanbulu osvojila dva srebra i pet bronzi