Evropsko prvenstvo u veslanju I dan skif Milos Vasic Foto VSS  Antonio Ahel

VESLANJE
Rekordan broj posada u borbi za titule prvaka države

Poslednji čin veslačke sezone odigraće se predstojećeg vikenda na Adi Ciganili, a ljubitelji ovog sporta u našoj zemlji imaće priliku da na delu vide gotovo sve najbolje što trenutno može da ponudi ovaj sport. U subotu i nedelju, 20. i 21. septembra 2014, održava se poslednje, ujedno i najjače, domaće takmičenje – državno prvenstvo na kojem će se u svim starosnim kategorijama takmičiti 210 posada iz svih srpskih klubova. Po broju prijavljenih posada i takmičara ovo će biti najbrojniji državni šampionat do sada.
Između ostalih na Adi će se takmičiti mnogobrojni reprezentativci naše zemlje koji su ove godine branili boje Srbije na najvećim svetskim takmičenjima u juniorskim i seniorskim konkurencijama. Iako će mnogi sada reprezentativni dres zameniti klupskim obeležjima nema sumnje da će bitka za svaku medalju biti zanimljiva i neizvesna.
– Šestu godinu uzastopno državnim prvenstvom, najjačim i najznačajnijim domaćim takmičenjem, stavljamo tačku na sezonu. Iako je veslačka sezona broji poslednje dana očekujemo uzbudljive i neizvesne trke samim tim što će konkurencija biti izuzetno jaka. Učestvovaće mnogi reprezentativci što daje ogromnu značaj šampionatu. Posebno smo ponosni da će ovaj šampionat biti rekordan po broju učesnika i posada bez obzira što je kraj duge i naporne sezone. Nadamo se da će i vreme da nas posluži i da ćemo imati još jedan lep veslački događaj na Adi Ciganliji kojim ispraćamo takmičarsku sezonu – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.
Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i trka studentskih osmeraca. Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Oba dana takmičenja sastanak regatnog odbora je u 8,30 časova, kvalifikacije počinju sat i po vremena kasnije, dok su finalne trke od 11,30 časova.

Povezana vest:  KAJAK; Zlato za dvosed na Evropskom prvenstvu