Restoran Sakrura
RESTORAN SAKURA ZA NOVO ISKUSTVO ŽIVOTU GRADA
 

Jedna od najlepših lokacija za opuštanje i provod u Beogradu bogatija je za novi ekskluzivni restoran dalekoistočne kuhinje – Sakura. Ovaj savremeni restoran sa sofisticiranim prizvukom dalekog istoka objedinio je vrhunske ukuse azijske kuhinje i veličanstven pogled na ušće Save u Dunav. Svečano otvaranje restorana proteklo je u nezaboravnoj atmosferi koju su svojim nastupom kreirali francuska džez pevačica Camille Barbillon, poznatija kao Kamil Barbi i jedan od najpoznatijih svetskih elektro-sving DJ-eva Tipboj, uz podršku domaćih DJ snaga Munje, Dennisa, Nicolasa, Bo-iana i Bexxa. U veličanstvenim azijskim specijalitetima uživale su i brojne poznate ličnosti iz beogradskog kulturnog, javnog, ali i „poslovnog“ života, kao što su predstavnici diplomatskog KOR-a, Sergej Ćetković,  Knez, Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Dejan Cukić, itd.

Povezana vest:  EXIT izložbom obeležio 20 godina društvenog aktivizma

„Ova izuzetna lokacija je zaista privlačna za koncept kakav smo zamislili i verujem da ćemo meni koji je inspirisan ukusima dalekog istoka ubrzo obogatiti i poznatom atmosferom karakterističnom za ovaj deo Beograda. Sakura će se oslanjati na poznatu istočnjačku tradiciju spremanja jela, ali će zahvaljujući našim odličnim kuvarima koje predvodi Roy Villalobos, svako jelo biti inovativno, a nadamo se i očaravajuće za sve ljubitelje ove kuhinje“, rekla je Biljana Frlog, PR menadžer restorana Sakura, dodajući da: „Očekuje da ovaj izuzetan doprinos jedinstvenoj restoranskoj ponudi u gradu ubrzo postane i jedno od kultnih i prepoznatljivih mesta u Beogradu.“

Povezana vest:  Princu Vilijamu odobrene dve nedelje porodiljskog odsustva

Restoran je ime dobio po japanskoj reči za trešnjin cvet, a osnova menija biće tradicionalna jela iz Japana, Kine, Vijetnama, Tajlanda, Koreje, ali interpretirana na potpuno moderan način. Sakura će ponuditi jela kao što su suši, carpaccio „saint jacques“, sveže meso sa granitom od japanske limete, soya sosa i ikrom od lososa, brancin „usuzukuri“, kao i black cod-bakalar iz japanskog mora. Hedonistički izazov predstavlja široku paletu pića koja obuhvata glamuroznu koktel kartu, podrum sa preko 1500 vina iz celog sveta od kojih će naši gosti mnoga moći da konzumiraju na čašu. Ovakva ponuda upotpuniće Vaše putovanje dalekim istokom na obali Save, u srcu Beograda. Svi ljubitelji vrhunskih ukusa dobrodošli su svih sedam dana u nedelji, a osoblje restorana će biti posvećeno pružanju jednog od najboljih ugođaja kada je u pitanju dobar provod u centru grada.

Povezana vest:  Avalski toranj dobio kafe-poslastičarnicu - otvoren nesvakidašnji turistički objekat ”Avalon Club”