andy murray-aoMarej: Biće veliko iznenađenje ako pobedim sutra

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da će napraviti veliko iznenađenje ako pobedi Novaka Đokovića u ovogodišnjem finalu Australijan opena.
-Biće izuzetno teško. Moraću da se dobro mentalno pripremim za sve izazove ako želim da pobedim. Novak ovde ima fantastičan rekord, voli da igra i odgovaraju mu uslovi na ovom terenu. Biće veliko iznenađenje ako uspem da pobedim sutra – rekao je Marej za zvanični sajt Australijan opena. On je dodao da je prednost na strani srpskog tenisera, jer je dobio sva tri njihova međusbna duela u Melburnu.
-Pobedio me je u poslednjih četiri ili pet susreta, možda sam dobio samo jedan set u tim mečevima. Igrao sam par puta u završnici prošle sezone i izgubio veoma ubedljivo. Ako bi došao u situaciju da pobedim, bila bi to velika promena. Ne kažem da nije moguće, već da će biti veoma teško -rekao je Marej.
Britanac će za razliku od Đokovića imati dan više za odmor, pošto je svoj polufinalni meč protiv Tomaša Berdiha odigrao u četvrtak.
-Zalažemo se da svi igrači imaju jednake uslove. Ipak, postoji podatak da je teniser koji je igrao dugo polufinale osvojio titulu u poslednjih šest-sedam godina, pa procenite sami ko je u prednosti. Obično ste favorit kad imate više dana da se odmorite, ali Novak se u poslednjih nekoliko godina oporavljao posle meča izuzetno dobro, ne znam ni ja kako, dok sam ja jedva hodao par dana posle našeg meča – rekao je Marej.
Đoković i Marej do sada su igrali 23 puta i srpski teniser vodi sa 15:8 u međusobnim duelima.
Finale Australijan opena u muškoj konkurenciji na programu je sutra ujutro od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Ðoković prvi Srbin u emisiji "60 minuta" na CBS