ACF Fiorentina v AC Milan

Mihajlović izgubio, Jovetić doneo pobedu Interu

Fudbaleri Fiorentine pobedili su večeras na svom terenu Milan sa 2:0 u utakmici prvog kola italijanske Serije A.
Srpski trener Siniša Mihajlović sezonu u Milanu je počeo porazom, ali bivšeg selektora Srbije od rezultata više bi trebalo da brine igra njegovih fudbalera. Fudbaleri Milana nisu uspevali da kontrolišu igru, napadi su im bili spori, a utakmicu su završili bez ijednog udarca u okvir gola.
Dodatnu glavobolju Mihajloviću je u 37. minutu zadao Rodrigo Eli, koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Fiorentina je samo minut kasnije, pogotkom Markosa Alonsa iz slobodnog udarca, povela sa 1:0.
Na početku drugog poluvremena Alesio Romanjoli je u 55. minutu u kaznenom prostoru srušio Josipa Iličića, a sudija je pokazao na belu tačku. Slovenac je i izveo jedanaesterc, bio je prezican za 2:0.
Inter je na svom terenu pobedio Atalantu sa 1:0 i to u samom finišu utakmice. Strelac pobedničkog gola bio je Stevan Jovetić u 93. minutu.
Fudbaleri Sampdorije su odlično počeli novu sezonu u Seriji A, pošto su na svom terenu ubedljivo savladali Kapri sa 5:2.
Golove za pobednički tim postigli su Eder iz jedanaesterca u 14. minutu i 33, Luis Murijel u 21. i 31. minutu i Fernando u 37. Za novajliju u Seriji A golove su postigli Andrea Lacari u 38. i Rider Matos minut pre kraja utakmice.
Sampdorija je utakmicu završila sa desetoricom fudbalera, pošto je David Ivan u 80. minutu dobio drugi žuti karton, a Kapri je u samom finišu meča mogao da ublaži poraz, ali Lacari nije iskoristio penal.
Sasulo je na svom terenu slavio protiv Napolija sa 2:1, Kjevo je u gostima savladao Empoli sa 3:1, Palermo je kod kuće bio bolji od Đenove sa 1:0, dok je Torino pobedio Frosinone sa 2:1.
Ranije danas, Udineze se u gostima pobedio Juventus sa 1:0.

Povezana vest:  Simeone: Sad su ulazili golovi; Grizman: Izvinjavam se zbog izjava

PHOTO: Giuseppe Bellini/Getty Images Sport