Automobilizam

SPORT PRODAKŠN KLASA JAČA ZA NEMANJU MILOVANOVIĆA

U Čolinoj ksari

 

8DFE7327Samo jedan bod, ili tri druga mesta na pobedničkom postolju, od četiri takmičenja na kružnim stazama, nedostajao je Nemanji Milovanović da se u sezoni na izmaku okiti vice šampionskom titulom u klasi 3, gde nekoliko godina suvereno u pežou 106 vlada Dejan Stojić.

U svakom slučaju ni treće mesto nije tako loš plasman, ako se uzme u obzir kako se čitava sezona odvijala. Mladi Milovanović, stiče se utisak nimalo ne pridaje značaju praktično završenom šampionatu na kružnim stazama, već gleda u budućnost.

Povezana vest:  Saveti za prolećno sređivanje automobila

– Naredne godine voziću u klasi SP, Sport prodakšn, u sitroenu ksari, istoj onoj koju je ove godine vozio Dejan Čolović. Smatram da je dosta bilo takmičenje u klasi 3, i red je da odem stepenik više, u klasu, koja svakako finansijski zahtevnija, ali uveren sam pruža više zadovoljstva – izjavio je Milovanović u sportskoj kancelariji SAMSS, pre dva dana.

Povezana vest:  Opelov adut Insignia (model za 2012. godinu) nastavlja uspešnu priču

SP(Sport prodakš) klasa, pored debitanta Milovanovića, broji još nekolicinu vrsnih vozača. Počev od Vojislava Lekića, predstavnika mlađih snaga, preko Žarka Terzića, dokazanog automobiliste i Dragana Stojković koji je iz sezone u sezonu sve bolji, do Igora Žikića, kojeg krasi istrajnost. Još jedan automobil na stazi, svakako nije na pretek.

Posle uvodne informacije o kupovini ksare, Milovanović je obelodanio i plan B.

Povezana vest:  Chevrolet Trax osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti

– Ako sponzor ispuni obećanje u uplati mi novac, kupiću i alfu, tako da ću „vratiti” Čolu ksaru da se i on takmiči, a ja bih vozio još bolji auto. U svakom slučaju, ako od novca ne bude ništa, ostaje mi ksara i nova klasa u 2010. godini – jasan je Milovanović.