Kompanija Nestlé proširila je THOMY asortiman novim posnim Delight laganim majonezom bez glutena, napravljenim od pažljivo odabranih sastojaka koji stvaraju prepoznatljivu teksturu i pun ukus. U odnosu na klasičan THOMY majonez, Delight ima 50 % manje masti i 47 % manje kalorija.

THOMY Delight je sačinjen isključivo od potrošačima dobro poznatih sastojaka, a glavnu notu ukusa daje slačica. Slačica je odličan izvor selena, a sadrži i magnezijum, omega masne kiseline, mangan, fosfor, bakar i vitamin B. U novom Thomy Delight laganom majonezu mogu da uživaju i oni koji su osetljivi na gluten (oko 70.000 građana Srbije), kao i svi kojima je bezglutenska ishrana postala način života.

Povezana vest:  Radonjić: Moramo da napravimo veliki iskorak protiv Bamberga

Pored ljubitelja majoneza kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight će olakšati pripremu jednostavnih i raznovrsnih obroka, ali i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će prijati onima koji nakon sezone praznika i slava žele da nastave da uživaju u ukusima praznične trpeze, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj ishrani.

Povezana vest:  Umro slavni holivudski glumac Bil Pakston

„Hraniti se pravilno ne znači i odreći se ukusnih zalogaja. Lagana varijanta majoneza ima značajno manje masti, a samim tim i nižu energetsku vrednost, te je dobra alternativa u balansiranoj ishrani“, izjavila je dr sc. med. Jelena Gudelj Rakić, doktor medicinskih nauka u oblasti ishrane.