Romana Kirinic (Hrvatska) i Katarina IlicOI MLADI, SINGAPUR
Sedmog dana Srbija se takmiči u atletici, košarci i odbojci
Sutra, sedmog takmičarskog dana na prvim Olimpijskim igrama mladih reprezentaivci Srbije takmičiće se u tri sporta – atletici, košarci i odbojci.
U 10 časova po lokalnom vremenu, odbojkaški turnir otvoriće Srbija i Kongo, svetski šampion i prvak Afrike u ovoj kategoriji odbojkaša (rođeni 19912. i 1993) u prvom meču grupe A.
U Singapuru na odbojkaškom turniru nema autsajdera. Pored Srbije i Konga u A grupi je i Rusija, bronzana sa Evropskog prvenstva, a u B grupi su prvak Južne Amerike Argentina, prvak Azije Iran i prvak centralne i severne Amerika Kuba.
Šest ekipa, ukupno 11 sureta i tri medalje je opis turnira jezikom brojeva, ali nema sumnje da će se u dvorani „Toa Pajo”, poznatoj pre svega po stonoteniskim šampionatima i turnirima, igrati dobra odbojka.
Kongo je na ovogodišnjem šampionatu Afrike osvojio zlatnu medalju ispred Južne Afrike i Maroka, a Srbija je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Roterdamu bila druga, iza Francuske i ispred Rusije, dok je na Svetskom šampionatu u Italiji trijumfovala ispred Irana i Argentine, takođe učesnika Olimpijskih igara mladih.
I dok odbojkaši tek počinju takmičenje, košarkaše očekuje rasplet. U četvrtfinalu, u igri 3 na 3, reprezentacija Srbije igra protiv Litvanije u 14 časova (8 po našem vremenu). Igrači i treneri se dobro poznaju, jer su se i prošle i ove godine sučeljavali, istina u igri na dva koša. Ali ovde u Singapuru su „prve četvorke” tih sastava.
– Prošle godine na Evropskom olimpijskom festivalu u Tampereu Litvanci su nas pobedili, kao i na ovogodišnjem svetskom prvenstvu. Zadužili su nas mnogo i došlo je vreme za naplatu dugova – rekao je trener naše reprezentacije Marko Simonović.
Uveče, u 20,19 č na stadionu „Bišan” atletičarka Katarina Ilić učestvovaće u B finalu na 400 metara i boriti se za plasman od 9. do 16. mesta. To je, naravno, znatno ispod njenih želja, ali je adekvatno njenoj slaboj trci u kvalifikacijama, kada je po najtoplijem danu na Olimpijskim igrama mladih bila dosta sporija od svog najboljeg rezultata.
– Nadam se samo da ponovo neću imati peh sa vremenom, vrućinom i vlagom, koje su me potpuno umrtvile. Želim da popravim svoj najbolji rezultat – rekla je Katarina juče pošto je na stadionu „Bišan” bodrila Sandru Raičković u njenom trokoku do finala.
Povezana vest:  NHL, Pitsburg se bez Krozbija osvetio Bostonu