karlos_keiros_besanPortugal ostao bez selektora: Keiroš dobio otkaz posle poraza u Norveškoj

 

Karlos Keiroš dobio je otkaz na dužnosti selektora portugalske reprezentacije, objavio je Portugalski fudbalski savez (FPF) u četvrtak.

Podsećamo, Keirošu je trajala šestomesečna suspenzija koju mu je odredio Portugalski fudbalski savez, a sve zbog toga što je tokom priprema za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi vređao i ometao u radu članove antidoping komisije koji su bez najave došli da uzmu uzorke urina i krvi nekolicini fudbalera. Prva kazna koja mu je određena iznosila je mesec dana, a posle toga je povećana.

Povezana vest:  Božović: Zasluženo, bili smo bolji, ali je trebalo ubedljivije

Uz to, fudbaleri Portugala izuzetno su loše počeli kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo 2012. godine, te su već sada opasno ugrozili plasman na isto. U prvom su kolu odigrali na domaćem terenu s Kiprom 4-4, dok su potom (ovog utorka) poraženi kod Norveške 1-0. U ta dva susreta ih je vodio privremeni selektor Agostino Vieira Oliveira.

Povezana vest:  Policija traga za golmanom Flamenga

Ako se prisetimo da je Portugal vrlo teško izborio i plasman na Svetsko prvenstvo, tek kroz dodatne kvalifikacije u kojima je bio bolji od Bosne i Hercegovine, a onda je na Mundijalu ispao u osmini finala, doduše, od kasnijih svetskih prvaka Španaca, onda je sve to skupa, očigledno, bilo previše za funkcionere FPF-a. Njihov je Izvršni odbor u četvrtak jednoglasno odlučio o smeni Keiroša, s kojim je raskinut ugovor.

Povezana vest:  Zvezdina deca: Za ovo se živi

Karlos Keiroš, koji je u sezoni 2003/04 bio trener madridskog Reala, a pre i posle toga je bio asistent Aleksu Fergusonu u Mančester Junajtedu, preuzeo je vođenje reprezentacije Portugala u julu 2008. godine. Nakon nešto više od dve godine, dobio je “nogu“…