Otvaranjem One&Only Portonovi rizorta u Boki Kotorskoj, Crna Gora postala je centar kulinarskih iskustava svetske klase. Ovaj rizort dom je nekim od najboljih restorana na Jadranskoj obali, a uskoro se toj selekciji priključuje i KOR Grill&Bar.

Izvršni šef u rizortu i nagrađivani južnoafrički kuvar, Kris Mare, posvećen je predstavljanju najboljih regionalnih proizvoda kroz tri restorana One&Only Portonovi rizorta. „Uzbuđen sam što mogu da razvijam kulinarski koncept za prvi evropski One&Only, dajući omaž kvalitetnim sastojcima iz Jadranskog mora. Naš cilj je da istaknemo ukuse i kulturu Crne Gore, fokusirajući se na prelepo izvedena, sezonska jela”, rekao je šef Mare.

Povezana vest:  Kompanija Siberian Wellness Srbiji posadila 600 sadnica autohtonih vrsta drveća  

Ovog leta, međutim, šef Mare dobija podršku dva svetski proslavljena turska kuvara. Restoran La Veranda će od 15. juna postati dom KOR Grill&Bar-a, prefinjenog turskog koncepta koji su kreirali renomirani kuvari Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia. KOR Grill&Bar („KOR“ na turskom jeziku znači pepeo, ugalj izgoreo do savršene faze) nudi svež i savremen pristup sa inspirativnim jelima za deljenje i hranom koja se sprema direktno na žaru, kao i izborom kreativnih koktela, lokalnih vina i piva.

Kao nastavak saradnje sa One&Only rizortima i grupacijom Kerzner International, veoma smo uzbuđeni što predstavljamo KOR gostima u Crnoj Gori – koja sa svojom netaknutim i slikovitim prirodnim lepotama predstavlja savršenu pozadinu za ovakav projekat“, istakao je šef kuhinje Mehmet Gurs. „Kao i uvek, trudimo se da nabavimo najbolje sastojke i što je više moguće lokalno pristupimo kuhinji. Sviđaju nam se smeli ukusi istočne Anadolije, kao i delikatniji i svežiji ukusi Egejske obale. Naša hrana se sprema na žaru i ima jednostavan, direktan pristup, kao i većina hrane iz regiona. Ona je duboko ukorenjena u podneblju, ali je ujedno i revolucionarna“, dodao je Gurs.

Povezana vest:  Stanka Pejanović ponovo izabrana u Upravni odbor NALED-a

Od kreativnih namaza, mezea, svežih predjela i salata, do savršeno pečenog mesa i morskih plodova, ukusi u KOR-u slave najfinije proizvode, a na meniju se nalaze jela dizajnirana da se dele sa ljubavlju. KOR će u rezidenciji u One&Only Portonovi rizortu biti od 15. juna do 15. septembra ove godine, u večernjim časovima.

Mehmet Gurs, finsko-turski kuvar i preduzetnik, uspešno vodi i upravlja pionirskim poslovima u oblasti hrane i pića u Istanbulu i drugim većim gradovima Turske od 1996. godine. Raspon njegovog delovanja seže od ležernih restorana, noćnih klubova i barova, do specijalizovanih kafeterija i kafića. Cihan Cetinkaia je radio kao direktor operacija u jednoj od vodećih istanbulskih grupa restorana, „Istanbul Food and Beverage Group“. Takođe je rukovodio radom više od 20 uspešnih restorana i kafića.

Povezana vest:  Sačuvajte svoju omiljenu rutinu i na putovanju