Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe i donosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje – ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa.

Grand Vesela je spoj dve izvrsne i voljene tradicije u Srbiji, nesvakidašnje kafeno iskustvo, svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu.

Fuzija tradicije i inovacije

U našem narodu postoji tradicija koja simbolizuje istinsko gostoprimstvo – služenje domaće kafe i služenje rakije. To nije samo priča o ukusima i običajima, već priča o srpskom narodu, našoj tradiciji, korenima i svemu onome što nas čini posebnim. To je društveni ritual po kom se prepoznajemo, koji govori ko smo i odakle smo. A kada se omiljeni ukusi i rituali sjedine, kroz fuziju i tradicije i inovacije, nastane Grand Vesela!

Povezana vest:  Učionica na otvorenom i uređeno školsko dvorište za OŠ „Vuk Karadžić“ u Stojniku

„Želeli smo da uzmemo najbolje iz omiljenih srpskih rituala i da ih spojimo u nešto na šta ćemo zauvek biti ponosni; da spojimo domaću kafu i šljivovicu i napravimo potpuno autentičnu kafu za naše podneblje i za naše ljude – kafu kakve nema nigde u svetu. Ponosni smo da smo u partnerstvu sa brendom „Branko“ stvorili novu Grand Vesela kafu, Gurmet kafu iz bureta šljivovice“, rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe.

Odležavanje kafe u buretu

Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale „jedinstveni karakter“.

Povezana vest:  Korak ispred drugih: Sitnice koje čine enterijer elegantnijim i modernijim

Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način – pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom „Vesela mašina”.

Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.

Povezana vest:  Obeležavanje Dana mrtvih u Institutu Servantes

Grand Vesela na Festivalu kafe  

Jedinstveni način proizvodnje i autentičnost ukusa čini Grand Vesela kafu posebnom i ekskluzivnom, zbog čega će moći da se nađe od naredne nedelje u limitiranoj količini, u ekskluzivnom pakovanju od 150g. Sve ljubitelje kafe koji vole da istražuju, dožive nesvakidašnje kafeno iskustvo i pre svih probaju nešto novo, Grand kafa poziva na degustaciju Grand Vesele na predstojećem Festivalu kafe, 3. i 4. decembra, od 10 do 20 časova, u prostoru Beogradske destilerije –  Belgrade Urban Distillery (Žorža Klemansoa 19) .