Zbog velikog interesovanja i veličanstvenog majskog spektakla ponovo je zakazan magični spektakl „Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova“ koji će se u nedelju, 29. septembar održati u mts Dvorani. Sada već uspostavljena tradicija gala događaja uključuje dva termina koncerta, od 16h i 19h, a za nezaboravni doživljaj izvođenja Diznijevih numera karte se već od danas mogu pronaći na blagajni Dvorane.
 
Pre nepunih mesec dana 11 izvođača domaće muzičke i glumačke scene, u sastavu Gorice Popović, Jelene Gavrilović, Zejne, Zoe Kida, Milana Antonić, Nevene Božović, Dušana Svilara, Stefana Zdravkovića Princa, Lejle Hot i Marka Luisa, a u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestara, pred punom Velikom salom mts Dvorane izvodilo je preko 30 melodija iz najpoznatijih animacija prestižnog Disney studija. Dugotrajnim aplauzom i sa istinskim oduševljenjem ispraćene su pesme uz koje su mnoge generacije stasale, a uz koje mnoge tek sazrevaju, jer legendarni filmski studio punih 100 godina donosi na veliko platno najpoznatije naslove, ispunjene nezaboravnim kompozicijama.

Povezana vest:  ZVUK IBICE STIŽE KRAJEM MAJA U BARUTANU, UZ BLOND:ISH

Septembarska repriza koncerta predviđa identičan raspevani repertoar. Na srpskom jeziku izvodiće se legendarne pesme voljenih avantura kao što su „Mala sirena“, „Vajana“, „Mulan“, „Kralj lavova“, „Aladin“, ali i „Zaleđeno kraljevstvo“, „Lepotica i zver“, „Želja“ i mnoge druge. 

I ovog puta publika će moći da čuje prepoznatljive taktove melodija „Bibidi bobidi bu“ koju će izneti glumica Gorica Popović, „Krug života“ koju u duetu izvode Dušan Svilar i Milan Antonić, pesmu „Na moj znak“ sa Markom Luisom, numeru „Želja“ sa Lejlom Hot na sceni, ali i kako „Medo gde si ti“ iz animacije „Knjiga u džungli“ zvuči u izvođenju svih učesnika.

Povezana vest:  DJ-evi i muzički producenti, spremite se! Organizatori Guča festivala raspisali javni konkurs kako “Kako zvuči beat u Guči”, prijave do 12. maja

Diznijevi koncert održavaju se u gradovima širom sveta. a Beograd je upravo jedan od onih koji ima mogućnost da bude domaćin magičnog spektakla, sa licencom izvođenja, uz vizualne sadržaje i učešće simfonijskih orkestara.

Tokom koncerata variraće kako isključivo simfonijski instrumentalni nastupi, tako i  multimedijalne produkcije sa solistima i horovima.

Dvočasovna muzička magija završiće se Diznijevom himnom „Želju kad pod zvezdom sniš“ (When you Wish upon a star).

Povezana vest:  Ana Stanić nastupa u pratnji Umetničkog ansambla Stanislav Binički

Foto: Antonio Ahel/ATA Images