Veliki Wim Hof, čovek koji je mnoge naučnike ostavio u čudu pomerivši granice izdržljivosti ljudskog organizma, koji je snagom svoga uma i životnim principima privukao pažnju Novaka Đokovića, Oprah Winfrey, David Beckhama, Orlando Blooma i mnogih drugih, dolazi na otvaranje ovogodišnjeg EXIT festivala. Milioni ljudi koji ga prate širom sveta maštaju o prilici da ga upoznaju i čuju šta ima da kaže, a tu privilegiju imaće upravo novosadska publika kako uveče na Petrovaradinskoj tvrđavi tako i ranije tokom dana u samom gradu. Wim Hof će se povodom otvaranja festivala obratiti prisutnima, podeliti deo svog znanja i pokrenuti energiju u nama!

I upravo će se ceremonijom otvaranja obeležiti početak nultog dana odnosno Day 0 ovogodišnjeg Exita! Publika će moći da  peva zarazne Rim Tim Tagi Dim ritmove koji su zaludeli Evropu a koje na Tesla Universe binu donosi Baby Lasagna, a pored njega nastupiće i Iniko, Burak Yeter sa Dimash Qudaibergenom, Whyte Fang, Keni Nije Mrtav, kao i srpska predstavnica ovogodišnje Evrovizije Teya Dora. Ovoj ekipi pridružio se još jedan predstavnik naše zemlje na takmičenju za najbolju pesmu Evrope od prošle godine – Luke Black.

Povezana vest:  Brak Beyonce i Jay Z-ja u krizi?

Za svemoćnog Holanđanina Wim Hofa čula je gotovo svaka osoba na našoj planeti. Čovek koji se poigrao sa naukom ostavivši mnoge učene ljude nemim, izlažući se ekstremno niskim temperaturama i plivanjem u zaleđenim vodama, a oslanjajući se isključivo na tehnike disanja i snagu uma, dolazi u Novi Sad na otvaranje Exita!

On će tokom dana, u Loft bašti održati govor povodom otvaranja EXIT festivala, gde će probuditi supermoći koje svi nosimo u sebi, i preneti okupljenima deo svojih iskustava i znanja. A kako bi buđenje supermoći bilo potpuno, obezbeđena je i konzumacija Exitove Kakao Я:Evolucije, kojom su EXIT i Ada Divine Awakening postali prvi festivali u svetu koji mladima nude alternativu ka zdravijem, osvešćenijem i u potpunosti organskom načinu zabave, uz isceliteljsku moć muzike i benefite drevne biljke kakaa, koja predstavlja prirodan izvor neverovatne energije i čistih hormona sreće.

I sam Wim Hof će imati priliku da uživa u našem čarobnom napitku dok bude pričao kako je svojom Wim Hof Metodom (WHM) zaludeo celu planetu, pogotovo kada je počeo da skreće pažnju na to koliko izlaganje tela niskim temperaturama i potapanjem u ledenu vodu doprinosi kako psihičkom tako i fizičkom zdravlju. Upravo ovo su teme o kojima je diskutovao i kada je sarađivao sa najboljim teniserom sveta, ponosom i dikom naše zemlje Novakom Đokovićem, koji je i sam poznat po alternativnim metodama za negovanje zdravlja, među kojima je upravo i plivanje u hladnoj vodi.

Povezana vest:  Grupa Rejnbou ponovo izdaje album Down To Earth

I nije samo naš Novak neko ko je razmenjivao iskustva sa Hofom. Njegovo znanje upijale su i druge svetski poznate ličnosti kao što su Oprah Winfrey, Orlando Bloom, Patrice Evra, a metode koje je on ustanovio praktikuju i David Beckham, Justin Bieber, Gwineth Paltrow…lista seže u nedogled.

Kasnije, ceremonija otvaranja prelazi na Petrovaradinsku tvrđavu gde će se nastaviti pokretanje supermoći u svakom smislu, pa će tako okupljeni, uz Wim Hofa, imati priliku da čuju i Stefandosa Sifandosa, Oren Harrisa kao i projekat Muzika nade – dobrotvorni program koji svakom detetu pruža mogućnost potpuno besplatnog obrazovanja putem muzike, za šta su dobili priznanje Unicef-a.

Ovime će i zvanično započeti ovogodišnji program EXIT festivala i Day 0 na glavnoj Tesla Universe bini sa koje će publika u glas moći da peva stihove Rim Tim Tagi Dim uz nekrunisanog  pobednika ovogodišnje Evrovizije – Baby Lasagnu. Ali pored njega, na glavnu binu izaći će i Iniko,  Burak Yeter sa Dimash Qudaibergenom, Whyte Fang, Keni Nije Mrtav, kao i predstavnica naše zemlje na ovogodišnjoj Evroviziji – Teya Dora. Poslednji koji se priključio ovoj zvezdanoj ekipi je Luke Black, još jedna zvezda koju je iznedrila Evrovizija a koji je predstavljao Srbiju na ovom takmičenju prošle godine.

Povezana vest:  MTV World Stage: Flo Rida

Ukoliko ste propustili da se registrujete za poklon ulazak na Day 0, ili kupili četvorodnevnu festivalsku ulaznicu po isteku registracije (17. jun), EXIT za vas i dalje ima lepe vesti! Ako dođete u sredu, 10. jula na Petrovaradinsku tvrđavu do glavnog ulaza do 21h, moći ćete da uđete na festival.

Od 10. do 14. jula, jedinstveno zvezdano pleme okuplja se na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sa uzbuđenjem se iščekuju nastupi nekih od najvećih svetskih zvezda iz široke i šarene žanrovske lepeze koju donosi ovogodišnje izdanje EXIT festivala.

Foto:  EXIT Promo