U srcu svakog čoveka leži duboka fascinacija pravdom i istinom. Ova ljudska potreba pronalazi svoj odraz u mnogim umetničkim delima, a jedno takvo književno ostvarenje je vrhunski triler Pedeset-pedeset Stiva Kavane. Ovaj pravni triler ne samo da nas uvlači u svet nepravednih sudskih postupaka i složenih pravnih zagonetki već nas navodi da razmišljamo o suštinskim pitanjima pravde, moralnosti i snage ljudskog karaktera. Autor bestselera Trinaest napisao je još jednu originalnu priču koja izaziva zavisnost.

Centralna figura romana je Edi Flin, bivši prevarant koji je postao advokat. Flinova transformacija u strastvenog branitelja prava čini osnovu za duboke moralne dileme koje roman istražuje. Kroz lik Edija Flina, Kavana nas vodi kroz lavirinte pravnih manipulacija i emotivnih turbulencija koje prate suđenje. Suočen sa izazovom koji izgleda beznadežno, Flin mora da koristi svoju oštroumnost, hrabrost i etički kompas kako bi se izborio za pravdu. Ali ko je krivac i koju cenu će Edi platiti ovoga puta?

Povezana vest:  Crnogorsko narodno pozorište gostuje sa dramom „Šćeri moja“

Jedno je sigurno, Stiv Kavana će šokirati svoje fanove.

Aleksandra Avelino je upravo pronašla telo svog oca i odmah zove policiju. Veruje da je njena sestra ubica, i da je i dalje u kući, sa nožem u ruci. Sofija Avelino je upravo pronašla telo svog oca i odmah zove policiju. Veruje da je to uradila njena sestra Aleksandra, i da je još u kući, zaključana u kupatilu. Obe žene idu na suđenje u isto vreme. Zajedničko suđenje pred jednom porotom. Ali jedna od ovih žena laže. Jedna od njih je ubica. A dok sedi u zatvorskoj ćeliji i iščekuje suđenje, pomislili biste da je to poslednje mesto na kojem je očekivala da će biti. Pogrešili biste.

Povezana vest:  Autobiografija Vuka Draškovića „Ožiljci života“ u knjižarama od 5. septembra

Kako suđenje odmiče, postaje jasno da je ovo više od jednostavnog slučaja iznenadnog izliva besa – ovo ubistvo je dugo planirano i sasvim je jasno da Frenk nije bio jedina žrtva ubice…

„Majstorski način pogrešnog usmeravanja i zadržavanja informacija koji će vas naterati da se suprotstavite autoru, sa scenama u sudnici koje nemaju premca.“ – Gardijan

„Briljantan koncept sa svom sofisticiranošću i intrigom koju smo očekivali od Kavane.“ – The Sun

„Opojna mešavina brutalnog ubistva i sudskih smicalica.“ – NB magazin

Kavana nije stvorio samo junaka u liku Edija Flina već i refleksiju naših sopstvenih stremljenja ka pravdi i istini, čime je Pedeset-pedeset postao nezaobilazno delo savremene pravne literature.

Povezana vest:  Otvoren 8. Nova Festival u Pančevu posvećen savremenom strip stvaralaštvu

Nepredvidiv, smeo i potpuno ubedljiv, svetski bestseler br. 1. Pedeset-pedeset dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.