Vaterpolisti Srbije, koji su na Olimpijskim igrama Pariz 2024 osvojili zlatnu medalju, danas su doputovali u Srbiju uz spektakularan doček na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Dočekani su sa velikim oduševljenjem od strane brojnih navijača, članova porodica, prijatelja i predstavnika medija.

Nakon zlatnih medalja u Riju i Tokiju, srpski vaterpolisti su nastavili svoju zlatnu tradiciju i u Parizu. U finalu su savladali izuzetno jakog protivnika, selekciju Hrvatske, aktuelnog svetskog prvaka, rezultatom 13:11. Ova pobeda ne samo da je dodatno osnažila reputaciju srpskog vaterpola na globalnoj sceni, već je i potvrdila neupitnu dominaciju srpskih vaterpolista u poslednjim olimpijskim ciklusima.

Vaterpolo reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljali su Nikola JakšićDušan MandićRadomir DrašovićMiloš ĆukNemanja UbovićNemanja VicoNikola DedovićVladimir MišovićRadoslav FilipovićViktor RašovićStrahinja RašovićPetar Jakšić i Sava Ranđelović, predvođeni selektorom Urošem Stevanovićem.

Povezana vest:  Maljković izneo tri principa pomoću kojih će voditi OKS

Na konferenciji za medije po dolasku iz Pariza, obratili su se selektor Uroš Stevanović, kapiten Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Sava Ranđelović.

„Mi na Oiimpijske igre nismo išli kao otpisani, mi smo išli da osvojimo zlato, kao što smo i najavili. Rekao sam momcima da ne prate medije, da ne čitaju komentare, mi smo ti koji kreiramo i mišljenje i atmosferu i sve ono što treba da nas krasi i ono što nas je iznelo cele Olimpijske igre“, izjavio je selektor Uroš Stevanović.

„Sve je planski rađeno, od prvog do poslednjeg dana. Jedino smo mislili da ćemo pobediti Australiju 7:3, a bilo je 8:3 za njih. Uvek je grupna faza bila teška, neizvesna. Nikad reprezentacija nije najbolje igrala u grupnoj fazi. Dobar je recept što smo se tu mučili, da bismo odigrali kako treba u nokaut fazi. U finalu smo izgledali kako smo želeli. Sve je planski rađeno, nemajte sumnje“, istakao je Miloš Ćuk.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Srbije dovodi Evropu u Beograd

„Hvala što ste nas dočekali u ovolikom broju. Mi smo tu da igramo i u Los Anđelesu i da jurimo četvrto zlato. Sada od selektora zavisi da li će nas zvati, da li ćemo biti dovoljno dobri“, izjavio je Sava Ranđelović.

„Olimpijski turnir je bio dug i u našem nekom stilu bilo je puno uspona i padova. Poseban pad i jako težak momenat bio je nakon poraza od Australije. Nismo ličili na sebe ni u jednom segmentu igre i taj poraz nas je baš dotakao duboko i možda je nešto isprovocirao u nama. Moram i da se zahvalim Novaku koji je baš tada došao da poseti olimpijce u selu. Sedeli smo svi u sobi, razmišljali o svemu, nije bilo lako, a onda je on došao na vrata. Ono što nam je rekao doprelo je do nas, a pogotovo način na koji je on došao do svog dugo željenog cilja. Na kraju, lepa priča i za nas i za njega. Trajalo je to desetak minuta, iskreno je govorio o pobedama i porazima. Najiskrenije smo mu zahvalni za to“, istakao je Dušan Mandić.

Povezana vest:  Strelac Aleksa Mitrovic osvojio prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu

„Utakmica protiv Grčke je definitivno bila najteža, bar meni konkretno jer je predstavljala tu neku barijeru koju smo morali da prevaziđemo i u januaru i februaru na Evropskom i Svetskom prvenstvu, ali na kraju smo uspeli radom i trudom da odnsemo pobedu. Što se tiče gola, to je nagrada za trud svih nas, samo mi znamo kroz šta smo prošli za ove dve i ‘kusur’ godine i sve je išlo na bolje“, izjavio je kapiten Nikola Jakšić.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images