Gala koncert prvaka i solista Boljšoj baleta uz pratnju izuzetnih muzičara Beogradske filharmonije, a pod dirigentskom palicom čuvenog Alekseja Bogorada, je spektakl koji se retko viđa.

Publika će 13. septembra u Sava Centru imati priliku da uživa u baletskim bravurama vrhunskih prvaka i solista Boljšoj baleta, koji će po prvi put nastupiti u Srbiji, a među kojima će biti: Ana Nikulina, Jekaterina Kokoreva, Anastasia Staškevič, Daria Hohova, Vjačeslav Lopatin, Kamila Sultangarejeva, Dmitri Smilevski, Aleksej Putincev, Klim Jefimov, Makar Mihalkin.

Povezana vest:  Nova Lagunina izdanja najčitanijih knjiga domaćih autora

Oni će na Gala koncertu izvoditi najlepše delove iz poznatih baleta „Labudovo jezero“, „Uspavana lepotica“, „Spartak“, „Don Kihot“, „Korsar“, „Kopelija“ i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora.

Boljšoj balet je osnovan 1776. godine i jedan je od najstarijih i najprestižnijih baletskih ansambala na svetu. Njihova scena u Boljšoj teatru oduvek je bila sinonim za umetničku izvrsnost i savršenstvo. Njihove izvedbe su prepoznatljive po vrhunskoj tehnici, izražajnoj emocijii i umetničkoj posvećenosti koja nadilazi generacije.

Povezana vest:  Jovan Kolundžija i Gudači svetog Đorđa 9. avgusta na Ohridu

Zvezde Boljšoj baleta zaslužuju muzičku pratnju jednog od najvažnijih kulturnih simbola Srbije i regiona, Beogradske filharmonije. Sa tradicijom dužom od jednog veka, ovaj ansambl se izdigao među vodeće simfonijske orkestre u jugoistočnoj Evropi, a stekao je međunarodno priznanje i popularnost. Osim igrača, iz Moskve dolazi i čuveni dirigent Boljšoj teatra Aleksej Bogorad, koji će se upisati na dugačku listu vodećih svetskih dirigenata koji su sarađivali sa Beogradskom filharmonijom.

Povezana vest:  Draganu Velikiću svečano je uručena književna nagrada „Kočićevo pero" za roman „Islednik"

Dirigent Boljšoj teatra je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa Beogradskom filharmonijom, a kompanija NIS je omogućila da celokupan prihod od prodaje karata bude doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.

Interesovanje za ovaj prestižni umetnički događaj je izuzetno veliko, pa su karte za određene kategorije mesta već rasprodate. Zato na vreme obezbedite svoje ulaznice na svim prodajnim mestima Ticket Vision i preko online servisa tickets.rs