Nakon uspeha prve sezone, kanal SCI FI najavio je drugu sezonu i povratak serije The Ark (Barka), premijerno  2. oktobra. Obožavaoci će moći da uživaju u potpuno novoj epizodi svake srede u 22.00 do finala sezone 18. decembra.

U ovoj seriji od 12 epizoda uloge tumače: Kristi Burk (Maid, The Twilight Saga: Breaking Dawn 2), Ričard Flišman (Coronation Street), Riz Riči (Hercules), Stejsi Rid (Aneni), Rajan Adams (Orange Peel), Tiana Upčeva (The Outpost) kao Eva Marković, Pavle Jerinić (Mayhem) kao Feliks Strikland, Pol Marej (Tau), Tamara Radovanović (Civil Servant), Jelena Stupjanin (The Outpost), Jadran Malkovič (Azbuka našeg života), Coral Mizrachi (The Pandragon Cycle), Miloš Cvetković (The Outpost) i mnogi drugi.

Serija je kompletno snimljena u Srbiji 2023. godine, kao i prvi deo koji je snimljen godinu dana ranije. Na ovom ostvarenju radili su brojni filmski radnici iz Srbije, među kojima su reditelji: Milan Todorović – Toki, Milan Konjević i Sandra Mitrović,  direktor fotografije Igor Šunter, glavni kostimograf Ivana Vasić Ingliš, i mnogi drugi.

Povezana vest:  Mini Drajver u novoj seriji

Din Devlin (Independence Day, Stargate) i Džonatan Glasner (Stargate SG-1) su kreatori serije i izvršni roducenti, uz producente Marka Roskina i Rejčel Olšan-Vilson iz Electric Entertainment.  Džonatan Ingliš iz Balkanic Media i Mark Franco iz Electric Entertainment su producenti serije.

Radnja serije The Ark se odvija 100 godina u budućnosti kada su počele misije planetarne kolonizacije kao neophodnost da se  obezbedi opstanak ljudske rase. U 2. sezoni, nakon što hrabra posada “Ark One” stigne na svoje odredište i shvati da ono nije za život, mora da preživi dovoljno dugo da locira novi dom za sebe i sve brodove koji dolaze.

Sa 1. sezonom koja je dostigla 6,5 miliona gledalaca na svim platformama, još uzbudljivija druga sezona će dodatno vezati publiku za sebe.

Druga sezona serije The Ark obuhvata sledeće epizode:

  1. oktobar, 22.00 – “Neuspeli eksperiment” – Nakon katastrofe, posada mora da smisli najbolji put dalje, sa ili bez pomoći svog starog neprijatelja, Evelin Medoks.
  2. oktobar, 22.00 – “Ubij ili budi ubijen” – Dolazak novih članova posade postavlja pitanja kome se može verovati i šta raditi sa tim ljudima.
  3. oktobar, 22.00 – “Anomalija” – Neočekivani posetilac pravi haos na brodskom električnom sistemu.
  4. oktobar, 22.00 – “Drugi vi” – Kada se dve stvarnosti prepliću, otkrivaju se dve teorije o tome šta je moglo, a šta nije trebalo da bude.
  5. oktobar, 22.00 – “Muzej smrti” – Uznemirujuća spasilačka misija postavlja pitanja o Evinoj prošlosti.
  6. novembar, 22.00 – “Veoma važno” –  Kada poziv u pomoć odvede posadu na pustu planetu, ono što pronađu okreće sve naopačke.
  7. novembar, 22.00 – “To ne može biti istina” – Nakon pokušaja ubistva, ekipa radi zajedno da otkrije ko je odgovoran pre nego što bude prekasno.
  8. novembar, 22.00 0 – “Mi ne ubijamo svoje” –  Brod je pod opsadom i posada mora da nadmudri pobunjenike da bi se spasila.
  9. novembar, 22.00  – “Ciklus nasilja” – Garnet je izgubila svoj posao, kada pokušava diplomatiju sa dugogodišnjim neprijateljem.
  10. decembar, 22.00 – “To si trebao biti ti” –  Čudna nesreća zarobljava Garnet i Iana same u praznom brodu gde će možda morati da ostanu do kraja života.
  11. decembar, 22.00Uskoro će biti gotovo” – Strikland se nalazi pred nemogućim izborom.
  12. decembar, 22.00 – “Srećnici” – Posada stiže negde gde se čini da je previše dobro da bi bilo istinito, a možda tako i jeste.
Povezana vest:  Premijera druge sezone HBO serije "Nevine laži" od 10. juna na HBO GO-u i HBO-u

Druga sezona serije “The Ark” se premijerno prikazuje na SCI FI kanalu 2. oktobra u 22.00, a nove epizode se emituju svake srede u 22.00 do 18. decembra.

Foto: Aleksandar Letić/Ark TV Holdings, Inc./SYFY