Kompanija dm donirala je pet miliona dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za uređenje i opremanje roditeljskih kuća, kao i za podmirivanje tekućih troškova za narednu godinu. NURDOR-ove kuće – smeštene u Nišu, Novom Sadu i Beogradu – pružaju utočište roditeljima dece koja se leče od malignih bolesti van grada u kom žive, obezbeđujući tako porodicama da ostanu na okupu.

Donacija NURDOR-u samo je jedna u nizu aktivnosti usmerenih na podršku zajednici koje sprovodi drogerijski lanac dm u godini u kojoj slavi dve decenije poslovanja u Srbiji.

„U dm-u duboko verujemo da svako dete i svaka porodica zaslužuju ne samo sigurnost već i ljubav, podršku i priliku za bolju budućnost. Zato već dugi niz godina s ponosom pružamo podršku NURDOR-u, organizaciji koja je, baš kao i dm, prisutna u Srbiji već 20 godina. Naša donacija nije samo finansijska pomoć, ona je izraz naše posvećenosti i solidarnosti s onima koji se suočavaju sa velikim izazovima. Verujemo da zajedno možemo da doprinesemo stvaranju boljih uslova za decu i njihove porodice, obezbeđujući im podršku koja će im pomoći da lakše prevaziđu teške trenutke s kojima se suočavaju“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Povezana vest:  Konačno zbogom tamnim flekama od akni!

Iz NURDOR-a, koji već 20 godina pruža podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama, izrazili su veliku zahvalnost kompaniji dm na podršci.

„Zahvaljujemo se kompaniji dm drogerie markt na izuzetno značajnoj donaciji. Već godinama nas dm podržava u raznim projektima i, slobodno mogu da kažem: Hvala vam, prijatelji, na vašoj dugogodišnjoj podršci. Naše roditeljske kuće, kojih u ovom trenutku ima pet – tri u Beogradu, jedna u Nišu i jedna u Novom Sadu – pružaju neprocenjivu pomoć porodicama čija se deca leče od malignih bolesti“, istakla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Jolanda Korora i dodala: „Od 2011. godine, kada smo otvorili prvu kuću, stotine porodica dobile su smeštaj i podršku, a ova donacija omogućava nastavak brige u vidu obezbeđivanja hrane, proizvoda za domaćinstvo, prevoza i podmirivanja tekućih troškova. Vaša podrška omogućava nam da i dalje pružamo utehu i sigurnost našim najmlađima i njihovim porodicama.“

Povezana vest:  Otvorena igraonica Avantura

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, poznatije kao NURDOR, pruža praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku porodicama suočenim s ovom teškom bolešću. U svojim programima NURDOR nastoji da obezbedi najbolje moguće uslove lečenja i psiho-socijalnu podršku, pružajući ohrabrenje i potrebne informacije roditeljima i deci širom Srbije.

Vođeni idejom da je srećno odrastanje dece ulaganje u našu zajedničku bolju budućnost, dm će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima. Iz kompanije poručuju da će briga o ljudima ostati središte poslovanja ovog drogerijskog lanca i u budućnosti, sa ciljem da kontinuirano doprinosi zajednici i onima kojima je podrška najpotrebnija.

Povezana vest:  Leto u DKSG: SLOBODNA RAZMENA KNJIGA + Vintage vašar + dobrotvorna akcija za Svratište

Foto: dm drogerie markt