Prošlo je šest meseci od kad je Fondacija ,,Jedro“ prvi put pozvala javnost da se udruži radi jednog plemenitog cilja, da pruži petorici mališana obolelih od Dišenove mišićne distrofije đansu da odrastu. Beskrajnom posvecenošću same Fondacija, kao i dobrih ljudi koji su podržali akciju, prikupljeno je vise od 500.000 dolara za naše dečake. Na žalost, to je samo trećina potrebne sume od 1.5 miliona americkih dolara, da bi petorica dečaka mogli da započnu jedinu terapiju koja može da ih spasi.

Povezana vest:  Atlantic Grupa i Mercator pomažu kosjerićkom ribnjaku Đokić

Nedavno, Fondacija je od samog proizvođača leka dobila vetar u leđa u vidu dodatnog vremena za prikupljanje sredstava. Ali, vreme je dragocenost koju naši dečaci više nemajuBolest sa kojom se bore je opaka, nemilosrdna i, najgore, progresivna. Svaki dan koji prođe pre nego što mališani prime terapiju samo pogoršava njihovo, već teško, zdravstveno stanje. Dvojica dečaka danas su na ivici da izgube sposobnost hodanja. Ukoliko do toga dođe, njihova bolest i dalje terapijom može da se uspori, ali samostalne korake nijedan lek nema moć da im ponovo pruži.

Povezana vest:  Victoria Beckham spremila novu kolekciju za žene inspirisanu košarkašima i NBA ligom

Situacija je teška, ali porodice naših dečaka nikako ne gube nadu. Najbitniju borbu njihovih života i dalje možete podržati svakoga dana, a posebno u četvrtak 24. oktobra kada održavamo nas SMS dan.

Svakoga meseca, SMS dan znači mnogo, a ovom prilikom vas Vanja, Dušan, Nemanja, Danko i Dušan, zajedno sa svojim roditeljima, u novom videu (link)lično pozivaju da svojom porukom preokrenete njihove živote. Dovoljno je da tada svako od vas posalje samo 1 SMS, sa sadrzajem 5 na 3091 i 5 dečaka dobija novu sansu da odraste. Cena SMS-a je 200 dinara (za sve mreze: Yettel, MTS, A1).

Povezana vest:  ADIDAS UKIDA PLASTIČNE KESE

Sredstva se mogu donirati i na žiro račun: 160-6000002005224-26