clash-of-the-titans-03

Borba Titana je fantasy avantura reditelja Louisa Leterriera koja prati grčkog poluboga Perseja (Sam Worthington) na zadatku spašavanja stanovnika grada Argosa (ili Arga) od morskog čudovišta Krakena koga bog podzemlja Had (Ralph Fiennes) pušta na ubogi narod u cilju vraćanja vere u bogove. Sjajan plan! I sam Zevs (Liam Neeson) se složio. Ovaj film je takođe rimejk istoimenog filma iz 1981. godine koga se svi sećamo sa prvog programa RTB kada su ga emitovali u sklopu Zimskog Bioskopa.

Nikako ne bih da ulazim u detalje radnje jer ću vam ubiti svaku magiju koju film nosi. Na kraju ćete ipak izaći veseli i neće vam biti žao potrošenih novaca za kartu. Međutim želeo bih da napomenem da je film definitivno bolje pogledati u regularnoj 2D projekciji. Film je sasvim dobar ali reditelj nije planirao da ga prebaci u 3D. Stoga nema ni jednog jedinog kadra koji Borbu Titana čini zanimljivim za gledanje u 3D. Jedino što dobijate je neka lažna prostornost i sitna glavobolja jer se dva sata užasno napinjete da izdržite do kraja sa onim cvikerima na glavi.

Povezana vest:  Ron Hauard želi Viga Mortensena u Mračnoj kuli

Ako uporedimo Titane sa Avatarom, naravno da nije ni prineti jer je Avatar sniman u 3D sa posebnim kamerama. Ako uporedimo sa Alisom U Zemlji Čuda, transfer je bio sličan ali postoji sitna razlika jer je Tim Burton znao da će da mu transferuju film u 3D pa je snimio i nekoliko kadrova koji imaju smisla za takvu projekciju. Pritom Alisa ima znatno manje prostornosti u odnosu na Titane. Na osnovu nekoliko odgledanih filmova u 3D mogu da zaključim da svaki studio to radi drugačije i svaki 3D transfer ima neku manu. Ove godine se nekoliko filmova snima 3D kamerama pa će onda naočare imati više smisla. Jedini je problem što prosečan gledalac ne može niti želi da zna da li je film sniman ili transferovan u 3D.

Povezana vest:  SUTRA PREMIJERA FILMA „BETMEN PROTIV SUPERMENA: ZORA PRAVEDNIKA"

Tehnikalije po strani, ovo je jako zabavan film koji će vam sigurno držati pažnju oba sata. U nedostatku avanturističkih filmova poput Indijane Džonsa (iako uprkos tome ne bismo želeli najavljeni peti deo sa rogom jednoroga) ovo je sledeća najbolja stvar. Zadaci za ispunjavanje, bezumna akcija, povremeni humor, kretenski dijalozi i talas fantastične animacije koji donosi Kraken su preporuka svakom gledaocu željnom odmaranja sivih ćelija. Da, na ovaj film možete izvesti devojku! Ima dovoljno patetike da je kasnije lako obljubite u mraku svoje sobe u stanu gde živite sa roditeljima. Ali kupite joj bar neko cveće.

Povezana vest:  Kolinu Fertu viteška titula