jelensuperliga logo

Simović: Sednica IO 12. novembra, potrebno jedinstvo klubova

Sednica Izvršnog odbora Zajednice klubova Superlige, gde će se odrediti termin Skupštine koja će izabrati novog predsednika zakazana je za 12. novembar, potvrdio je potpredsednik Dragan Simović.
Prvi čovek subotičkog Spartaka, koji je zakazao sednicu, istakao je da se sve radi po Statutu i važećim propisima.
-Obavićemo konsultacije sa svim superligaškim klubovima i postići konsenzus oko izbora novog čelnika Zajednice. Želja mi je da budemo jedinstveni, da se ne delimo i da izaberemo čoveka koji bi objedinio sve klubove – izjavio je Simović.
Prema njegovim rečima neophodno je da se što pre krene u privatizaciju klubova, da se promeni Statut Zajednice, zatim da članovi Skupštine FŠ budu svih 16 superliga?a, a ne kao do sada samo 12.
-Ingerencije Zajednice moraju da budu daleko veće i da im se da pravo da sami odlučuju o svojoj sudbini, a jedno od najvažnijih pitanja su novi i pravi ugovori sa TV kućama, jer ugovor sa Arenom istiee za šest meseci. Zbog svega, podvlačim neophodno nam je jedinstvo jer bi nas nove podele skrenule sa željenog puta – poručio je Simović.
Simoviću, kako navodi nije prioritet da on bude novi predsednik, jer ta funkcija ne donosi mnogo.
-Njegova ovlašćenja nisu takva da bi adekvatno uticao na boljitak fudbala. Mislim da je sva vlast koncetrisana u FSS, što nije slučaj u drugim, posebno ne u visoko razvijenim fudbalskim zemljama Evrope – zaključio je Simović.
Odbor za hitna pitanja FSS pre tri dana uputio je Zajednici superligaša zahtev da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine i na njoj, u skladu sa odredbama Statuta organizacije, kao i drugih relevantnih propisa, izabere novog predsednika.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Bufon: Lopta je nedorasla ovakvom turniru!