led dvorana pingvinHOKEJ NA LEDU
Ubedljiv trijumf Beostara protiv Viteza

Hokejaši Beostara savladali su ekipu Viteza rezultatom 8:0 (2:0, 2:0, 4:0) u odloženom susretu prvog kola Prvenstva Srbije za seniore igranom na klizalištu „Pingvin“.
Novobeogradski „pingvini“ bez većih problema savladali su iskusnu ekipu Viteza koja očigledno još uvek nije uspela da se uigra, usled kasnog starta sezone, pa je trijumf domaćina stigao vrlo ubedljivo. „Vitezovi“ su koliko-toliko održavali rezultat tokom prva dva perioda, sve do 36. minuta kada je definitivno rešeno pitanje pobednika, četvrtim golom domaćina u „šort hendu“. U poslednjoj trećini meča nije bilo pogodaka sve do same završnice kada je Beostar savršeno koristio „pauer plej“ situacije i u poslednjih pet i po minuta duplirao prednost.
„Pingvine“ su do pobede vodili Božidar Ignjatović i Kamil Kinkor sa po dva pogotka, kao i još jednom odlični Dmitrij Gnitko koji je posle osam poena u meču sa Tisom Volan u prethodnom meču, uz postignut gol protiv Viteza upisao i tri asistencije. Po jedan gol u redovima domaćih zabeležili su i Vuk Trajković, Ivan Glavonjić i Uglješa Novaković.
Ovim trijumfom Beostar je sada usamljen na čelu tabele sa šest bodova, tri više (uz meč više) od aktuelnog šampiona Partizana. Crno-beli će priliku da se izjednače sa novobeogradskim timom imati u ponedeljak kada se dve prvoplasirane ekipe iz prošlogodišnjeg šampionata sastaju u direktnom duelu, u meču četvrtog kola na klizalištu „Pingvin“. Taj meč počinje u 21.30 časova.
Pre tog meča, u subotu će se, takođe u utakmici četvrtog kola, u Segedinu sastati ekipe Tise Volana i Crvene zvezde, dve ekipe koje su poražene u svojim premijernim nastupima u ovogodišnjem šampionatu. Ova utakmica na programu je od 18 časova.

Povezana vest:  Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

PHOTO: SHLS