Festival Somersby Jazz in the Garden biće održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na tri bine.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova koji će, zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines, po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom koji je napravljen ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistom Albom Nacinovich na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage imati prilike da čuje i vidi još i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov QuintetSchimeMiloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević QuartetBullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama QuartetKosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova QuartetJovan Milovanović QuartetIvan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno propratnih sadržaja. Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, ali i da u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju u različitim delovima Botaničke bašte.

Povezana vest:  Rodžers produžio ugovor sa Seltikom do 2021. godine

Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a u pretprodaji se može kupiti ograničeni broj ulaznica.

Somersby Jazz in the Garden je brzo stekao status prestižnog džez festivala, a to je prepoznao i brend Somersby koji je ove godine generalni sponzor. „Saradnja između brenda Somersby i manifestacije Jazz in the Garden označava spoj između dva sveta – sveta uživanja u osvežavajućem ukusu cidera i sveta izvanredne muzike koji džez donosi. Botanička bašta u Beogradu postaje epicentar ovog jedinstvenog susreta, gde se spoj kulture, prirode i hedonizma stapa u savršenom harmoničnom balansu. Jazz in the Garden postaje ne samo prostor za muzičke užitke već i platforma koja slavi zajedništvo i kreativnost, osvetljavajući brend Somersby kao partnera koji razume i podržava autentične i inspirativne kulturne događaje. Ovim partnerstvom, brend Somerbsy će se svojoj publici približiti na nekonvencionalan način, stvarajući nezaboravne trenutke koji će se dugo pamtiti.“ poručuju iz Somersby-ija.

Povezana vest:  Božidar Maljković novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

Detaljan program koncerata najlepšeg praznika džez muzike može se pronaći na sajtu jazzinthegarden.rs i društvenim mrežama Instagram i Facebook.

SUBOTA 6. JUL

Main Stage

18:30

Irina Pavlović Octet

Irina Pavlovic (p); Ivan Radivojevic (tp); Rastko Obradovic (ts); Corey Wilcox (tb); Dušan Novakov (d); Luka Jović (d); Miloš Čolović (b); Dean Bowman (v)

20:00

Max Kochetov Quintet

Max Kochetov (s); Andreja Hristić (p); Ivan Radivojević (t); Boris Šainović (b); Miloš Grbatinić (d)

21:30

Rambo Amadeus & Organic Trio

Alba Nacinovich

Rambo Amadeus (g/v); Vojno Dizdar (p), Miroslav Tovirac (b); Saša Ranković (d); Alba Nacinovich (v)

Garden Stage

 17:30

Shljuka Quintet

Aleksandar Jovanović Šljuka (p); Ivan Radivojević (t); Rastko Obradović (s); Milan Pavković (b); Aleksandar Cvetković (d)

19:00

Drama Quartet

Luka Ignjatović (as); Andreja Stanković (g); Aleksandar Jovanović Šljuka (p); Aleksandar Cvetković Drama (d)

20:30

Bullet for a Badman

Ivan Simić (g); Milan Simić (b); Dušan Petrović (s); Konstantin Sotirovski (t); Đorđe Petrović (d)

Stage One

16:30

Ivan Radivojević & No Room For Squares

Jam session džez odseka MŠ Stanković

 18:00

Kosta Vukašinović Sextet

Luka Ignjatović (s); Kosta Vukašinović (tb); Bojan Cvetković (p); Boris Šainović (b); Nikola Banović (d)

19:30

Povezana vest:  Radonjić: Moramo dati naš maksimum protiv CSKA

Herb Hunters

Bojan Cvetković (p); Ivan Klačar (s); Kosta Paunović (g); Nikola Marković (b); Mihajlo Anđelković (d); Viktor Tumbas (v)

NEDELJA 7. JUL

Main Stage

18:30

Miloš Čolović Sextet

Miloš Čolović (b); Ivan Radivojević (tp); Luka Ignjatović (as); Rastko Obradović (ts); Andreja Hristić (p); Miloš Grbatinić (d)

20:00

Schime

Luka Ignjatović (as); Sava Miletić (p); Boris Šainović (b); Peđa Milutinović (d)

21:30

Tikveš i Luda Mara predstavljaju:

Vlatko Stefanovski & Vasil Hadžimanov Special

Ft. Dean Bowman

Vlatko Stefanovski (g); Vasil Hadžimanov (p); Dean Bowman (v)

Garden Stage

17:30

Blues Brothers Tribute

Dušan Smiljanić (v); Cornelious Nolen (v); Marijeta Antić (v); Milan Petrović (p); Aleksandar Jaćimović (s); Filip Dutina (g); Filip Keljević (b); Željko Janković (d)

19:00

Katarina Kochetova Quartet

Katarina Kochetova (p); Yoav Eshed (g), Ben Tiberio (b), Mike Piolet (d)

20:30

Corey Wilcox Quintet

Corey Wilcox (tb); Rastko Obradović (ts); Ivan Aleksijević (p); Miloš Čolović (b); Luka Jovičić (d)

Stage One

16:30

Ivan Radivojević & No Room For Squares

Jam session džez odseka MŠ Stanković

18:00

Jovan Milovanović Quartet

Jovan Milovanović (g); Kristijan Mlačak (s); Milan Pavković (b); Aleksandar Cvetković (d)

19:30

Bobana Đorđević Quartet

Bobana Đorđević (v); Bojan Cvetković (p); Milan Pavković (b); Aleksandar Cvetković (d)