Nakon uspešnog prikazivanja na Underhill festivalu u Podgorici, film Darka Lungulova „YU Grupa – Trenutak sna” biće prikazan u bioskopima u devet gradova Crne Gore.

Film „YU Grupa – Trenutak sna“ prikazan je na 15. Festivalu dokumentarnog filma Underhill u Podgorici (koji se danas svečano zatvara) uz prisustvo reditelja Darka Lungulova i montažera Miloša Koraća.

Po završenoj uspešnoj festivalskoj premijeri u Crnoj Gori, film će svoj bioskopski život nastaviti u nekoliko gradova širom Crne Gore. Bioskopsko prikazivanje trajaće do 4. jula, a realizuje se u organizaciji Mreže kinoprikazivača Crne Gore u okviru njihove prve Revije dokumentarnog filma, koja se realizuje u saradnji sa Underhill Festom.

Povezana vest:  IndieBelgrade 2018: oskarovac Aleksander Pejn u Beogradu!

U gradovima širom Crne Gore, u kojima je Filmski centar Crne Gore završio proces digitalizacije – Nikšiću, Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu, Pljevljima, Beranama, Kotoru, Mojkovcu i Bijelom Polju biće prikazano pet filmova, crnogorskih i regionalnih autora između kojih je i film o YU Grupi.

„Yu Grupa – Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici. Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom, 1940-ih godina. Epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi.

Povezana vest:  Liam Hemsworth: Nikad me nije bilo više sramota!

U ovaj jedinstven film, sniman sedam godina, a montiran duže od dve godine, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje.

U filmu učestvuju Žika Jelić, Dragi Jelić, Rade Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević – Žule, Peca Popović, Siniša Škarica…

Povezana vest:  4. Telekom UnderhillFest počinje 30. maja

Foto: Promo