Posle godinu i po dana priveden je kraju projekat „Kralj ničega“, koji će svoju premijeru imati u utorak 24. septembra u 18 sati u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Projekat po mnogo čemu drugačiji od svega viđenog na stripskom i animatorskom polju u Srbiji. To i nije čudno kad se uzme u obzir da su na ovom stripo-filmu pera ukrstili jedan od prvaka beogradske avangarde Nenad Džoni Racković kao scenarista i Aleksa Gajić, animator poznat po svojim komercijalnim ostvarenjima, na prvom mestu filmu „Technotise: Edit i ja“ kao crtač i režiser.

Povezana vest:  Nova uloga Leonarda di Kapria

Film je dramatizacija Rackovićevog romana „Sluz i žuč“ – za koji je ilustracije radio Aleksa Gajić –  i kroz autofikcijske epizode prati Džonija, umetnika s margine društva, koji je ne svojom voljom dobija obavezu da odbrani svet od pošasti koju samo on vidi.

Džonijeve doživljaje na ivici života i halucinacije, Gajić maestralno prikazuje kroz niz atraktivnih animiranih sekvenci uvijenih u dinamiku, prljavštinu, erotiku i ludilo umetnosti.

Povezana vest:  Novi Hari Poter ilegalno na internetu

Zanimljivo je i to da su se u glavnim ulogama ponovo sreli Džoni Racković i Loona Loo, koji su zajedno glumili i u Žilnikovom filmu „Marble Ass“ pre bezmalo 30 godina.

Što se tiče stripa – njega ćete prepoznati po potpuno crnim koricama i zacrnjenim stranicama knjige. Zašto na koricama nema ničeg? Zato sto je Džoni – kralj ničega.

Povezana vest:  Promena na ceremoniji dodele Oskara