Večeras je u mts Dvorani održana bioskopska premijera domaćeg filma „Bauk“, reditelja i scenariste Gorana Radovanovića koji če se od četvrtka naći u redovnoj distribuciji kod nas.

Na crvenom tepihu pojavila se autorsko-glumačka ekipa filma, među kojima su bili Miloš Biković, Sara Klimoska, mladi glumci Jakša Prpić i Anđelija Filipović, potom direktor fotografije Vladislav Opeljanc, kao i sam reditelj i scenarista Goran Radovanović.

Povezana vest:  Zak Efron u ulozi marinca

U punoj sali Dvorane, među  publikom bili su i glumci Sloboda Mićalović, Milena Božić, Milan Vasić, Anđelka Stević Žugić i dr.

Publika je na kraju filma ovacijama ispratila kompletnu ekipu, posebno nagradivši aplauzom mlade glumce Anđeliju Filipović i Jakšu Prpića.

Podsetimo film „Bauk“ je drama koja prikazuje jednu intimnu priču o odrastanju, gde osmogodišnji dečak Sava sa svojom majkom prolazi strahote bombardovanja ovih prostora 1999. godine, pokušavajući da u datim momentima zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet!

Povezana vest:  Mel Gibson u trileru Cold Warrior

Glavne muške uloge u filmu poverene su Vojinu Ćetkoviću u ulozi sveštenika i Milošu Bikoviću kao Savinom ocu, a kako je reditelj pre premijere istakao, bez dileme se odlučio za trenutno dva najbolja srpska filmska glumca.

Film je pre beogradske premijere već imao zavidan festivalski život, na tek završenom festivalu u Italiji Religion Film Today osvojio je Grand prix nagradu kao najbolji dugometražni film, a tokom oktobra meseca u planu su smotre i istaknuti takmuičarskii programi poput onih u Italiji (Luka), Iranu (Isfahan), u Americi (Vašington), Grčkoj (Atina) i Brazilu (Sao Paolo) i drugim.

Povezana vest:  X-Men: First Class zaradio 56 miliona dolara

Foto: Antonio Ahel/ATA Images