Oscars 2014 foodVeganska jela na oskarovskoj trpezi

Dodela Oskara samo što nije počela, a poslednje pripreme privodi kraju i slavni šef kuhinje Volfganf Pak koji je već 19 puta radio meni za prestižnu svečanost.
Većina glumaca, a posebno glumica, danas je „postilo“ kako bi se što lakše uvuklo u večernja odela i toalete u kojima će se pojaviti na crvenom tepihu.
S obzirom na to da ceremonija uručivanja nagrada traje oko pet sati, sav taj glamurozni svet će dobro ogladniti kada se iz dvorane Dolbi teatra bude premestio u salu gde se u njegovu čast održava tradicionalni Guvernerov bal.
Pak i njegovi pomagači su ove godine pored klasičnih jela, kao što je pileća pita, makarone sa sirom i pekarski krompir, pripremili i nekoliko vegetarijanskih i veganskih poslastica kako bi izašli u susret sve većem broju zvezda, poput Džereda Leta, koji su prešli na biljnu ishranu.
„Imamo rižoto sa crnim tartufima, nekoliko sjajnih jela sa testeninom, rezancima od pirinča sa povrćem, pripremljenih specijalno za vegetarijance i vegane, tako da će za svakog gosta biti ponešto“, rekao je Pak koji je i ove godine, kao i svake prethodne, napravio pozlaćene čokolande slatkiše u obliku statuete koju Američka filmska akademije dodeljuje pobednicima.

Povezana vest:  Džarmušov dokumentarac o bendu The Stooges na 22. FAF - u