Ko je rekao da svečanost otvaranja Olimpijskih igara mora biti na stadionu?. Olimpijske igre u Parizu 2024. su službeno počele u noći na reci Seni – sa Samsung, globalni Olimpijski i Paraolimpijski partner bio je u središtu inovacija koje su ovu noć učinile još posebnijom.

Kako bi približio navijače svečanom otvaranju više nego ikada pre, Samsung je postavio više od 200 Galaxy S24 Ultra pametnih telefona na 85 brodova koji su učestvovali u ceremoniji. Otvaranje je bilo prenošeno uživo putem privatne 5G mreže koju je osigurao Orange, službeni mobilni operater za Pariz 2024. u Francuskoj.

PARIS, FRANCE – JULY 26: <> during the opening ceremony of the Olympic Games Paris 2024 on July 26, 2024 in Paris, France. (Photo by Michael Reaves/Getty Images)

Gledaoci prenosa tako su dobili bliži pogled na jedinstvenu proslavu olimpijskog duha i njegovog domaćina, grada Pariza, baš kao da stoje pored svojih omiljenih sportista. Jednako tako, navijači su mogli da dožive svečanostotvaranja i kroz oči sportista, jer su sportisti delili spostveni pogled na ovu nezaboravnu ceremoniju svojim Galaxy Z Flip6 Olympic Edition pametnim telefonima.

Povezana vest:  Iskoristite posebne pogodnosti - kompletirajte svoj dom vrhunskim inovacijama i učinite ga lepšim nego ikada pre!

Kako bi pripremio noć prepunu uzbuđenja za sportiste i navijače, Samsung je  sarađivao sa Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) i Olimpijskim prenosnim službama (OPS) – što je zahtevalo sveobuhvatno planiranje sa raznim olimpijskim partnerima za prenose uživo, besprekornu 5G povezanost i drugu tehnološku podršku.

Ovaj novi pogled na svečanost otvaranja Olimpijskih igara samo je jedna od mnogih tehnoloških premijera za Pariz 2024. koje omogućava Samsung. Takmičenje u jedrenju na Olimpijskim igrama u Marseju i pobednički selfiji takođe će, zahvaljujući inovacijama, približiti navijačima iskustvo  Pariza 2024. Za potpuno novi pogled na takmičenje u jedrenju u Marseju, Samsung je instalirao Galaxy S24 Ultra pametne telefone na brodove i na ramena sportista, dok osvajači medalja mogu zabeležiti svoje emocije pobedničkim selfijima koristeći Galaxy Z Flip6 Olympic Edition koji ih čeka na postolju.

Povezana vest:  Etihad kargo se fokusira na industriju smrznutih proizvoda sa ‘FreshForward’ uslugom

Ostvarenje ovih trenutaka bilo je neverovatno dostignuće koje je zahtevalo tim od više od 100 stručnjaka, 250 pametnih telefona i preko 360 dana testiranja, kako bi se osiguralo besprekorno iskustvo za navijače. Ovaj trudza poboljšanje iskustva gledalaca, za navijače širom sveta bio je deo zajedničke vizije za ispunjenje obećanja ovih Igara pod motom ²Games wide open ². Samsung je imao za cilj otvoriti Pariz 2024. i ovu globalnu proslavu sporta kroz svoje mobilne inovacije, Samsung ce inspirisatisportiste i navijače da ostanu otvorenog uma i pomognu unapređenju Olimpijske igre i sveta jer ²Otvorenost uvek pobeđuje².

Povezana vest:  Tehnički Univerzitet u Beču je razvio čip za novu infracrvenu kameru

Samsung x Pariz 2024: Igre podijeljene #sGalaxyjem (youtube.com)

Foto: Getty/Samsung