Huawei je uspešno održao Evropski Network Summit 2024 ogranak i u Minhenu, u Nemačkoj. Događaj je okupio je više od 1.100 stručnjaka, tehnoloških lidera i partnera iz više od 30 zemalja širom sveta, među kojima i domaćina Nemačku, Francusku, Italiju, Švajcarsku, Španiju i Tursku. Prema ranijim procenama, AI će doprineti globalnom BDP-u sa 16 biliona dolara do 2030. godine, što dodatno podstiče razvoj naprednih mrežnih tehnologija i prelazak na novu Net5.5G eru. Huawei želi da doprinese bržoj i uspešnijoj tranziciji, pa je tema Samita bila Xinghe inteligentna mrežaAmplifikacija industrijske inteligencije. Predstavljeno je više od 20 proizvoda i rešenja za Xinghe inteligentnu mrežu, čiji je cilj unapređenje digitalne i inteligentne transformacije Evrope.

Huawei unapređuje industrijsku inteligenciju Evrope

Na događaju, Steven Zhao, potpredsednik Huawei sektora za mrežnu opremu, najavio je najnovije proizvode i rešenja za Xinghe inteligentnu mrežu.

Povezana vest:  Intel korporacija na međunarodnom sajmu potrošačke elektronike

Naši novi proizvodi uključuju napredna rešenja za mrežnu infrastrukturu. Među njima su Xinghe Intelligent Fabric, Xinghe Intelligent WAN, Xinghe Intelligent Campus i Xinghe Intelligent Network Security. Njihov cilj jeste da poboljšaju performanse aplikacija, optimizuju transfer mrežnih podataka i unaprede bezbednosne standarde“, rekao je Zhao.

Predstavljena Xinghe mreža ima mogućnost automatske analize i predviđanja potencijalnih rizika. Zahvaljujući tome smanjuje se vreme za otklanjanje kvarova za čak 90 odsto!

Razvoj u okviru Net5.5G ere

U fokusu Huawei aktivnosti je i industrijska inteligencija koja se ubrzano razvija širom Evrope. Nemačka je još 2017. godine usvojila nacionalnu strategiju veštačke inteligencije (AI), planirajući investicije od 1,6 milijardi evra do 2025. godine. Francuska, svojim planom France 2030, ulaže dodatnih 2,5 milijardi evra u AI, dok je Rumunija predstavila strategiju za period od 2024. do 2027. godine, sa ciljem ubrzanja inteligentne transformacije.

Povezana vest:  Huawei P smart Z je stigao u Srbiju!

Kompanija Huawei je lider razvoja Net5.5G mrežnih tehnologija, a Xinghe inteligentna mreža predstavlja kamen temeljac budućeg napretka. Na događaju u Minhenu prikazana su rešenja koja omogućavaju ultra-visoku otpornost mreže, optimalno iskustvo aplikacija i sveobuhvatnu zaštitu podataka. Pored toga, novi Wi-Fi 7 AP-ovi i mrežni uređaji sa kapacitetom do 100 Tbps omogućavaju kompanijama širom sveta da iskoriste nove prilike koje donosi inteligentna industrija.

Vili Song, predsednik sektora za prodaju u Evropi, istakao je da inovacije nikad ne prestaju.

Evropa je uvek bila na čelu digitalne transformacije, a Huawei će nastaviti da razvija nove tehnologije kako bi podržao inteligentni razvoj industrija širom sveta“, rekao je Song.

Povezana vest:  IKEA donosi rešenja za bolji kvalitet vazduha u domu

Put ka inteligentnoj Evropi

Evropski deo Huawei Network Summit-a 2024 bio je poslednja stanica globalne turneje, koja je održana u šest gradova širom sveta, uključujući Bangkok, Baku, Marakeš, Johanesburg i Rio de Žaneiro. Na ovim događajima, više od 5.000 lidera industrije i stručnjaka diskutovalo je o budućnosti mrežnih tehnologija i prelasku na inteligentnu eru. Huawei će nastaviti da ulaže u tehnološke inovacije i saradnju sa partnerima, kako bi pomogao industrijama širom sveta da uspešno pređu na novu eru Net5.5G tehnologije.

Posvećenost kompanije Huawei Evropi i dalje je čvrsta, a novi proizvodi i rešenja Xinghe inteligentne mreže ključan su korak stvaranja inteligentne budućnosti svih industrija.

Foto: Huawei