Izdavačka kuća Laguna objavila „30 najboljih recepata s kremom NUTELLA“
Izdavačka kuća Laguna upravo je objavila knjigu „30 najboljih recepata s kremom NUTELLA“.
Prelepo ilustrovan kuvar u obliku tegle krema nutella postaće omiljen ljubiteljima kulinarskih veština, ali i svim ljubiteljima slatkiša i krema nutella. Svi smo doživeli poseban trenutak s nutellom, ranojutarnje okupljanje za doručkom, rođendani s prijateljima, važne prilike…
Prva teglica svetski poznatog čokoladnog namaza nutella kreirana u porodici Ferrero našla se na polici 20. aprila davne 1964. godine u italijanskoj provinciji Pijemont. Tajnu recepta proizvoda porodica Ferrero i dalje ponosno čuva, a ove godine čarobni ukus nutelle slavi svoj pedeseti rođendan!
Prva teglica svetski poznatog čokoladnog namaza nutella kreirana u porodici Ferrero našla se na polici 20. aprila davne 1964. godine u italijanskoj provinciji Pijemont. Tajnu recepta proizvoda porodica Ferrero i dalje ponosno čuva, a ove godine čarobni ukus nutelle slavi svoj pedeseti rođendan!
Zanimljivosti o nutelli
Ovo sigurno niste znali o svom omiljenom „kremiću“:
Broj teglica koje Nutella godišnje proda dovoljan je da se Kineski zid prekrije tačno osam puta.
Godišnje se proizvodi toliko teglica nutelle da mogu ići obalom Dunava 24 puta.
Ako biste upotrebili iznos konzumiranih nutelli u toku jedne godine, mogli biste sagraditi Big Ben 22 000 puta.
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Na primer, u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Dobro je znati i ovo: lešnici i kakao čine svega 20 odsto ukupnog sadržaja Nutelle.
Jedna tegla nutelle proda se svakih 2,5 sekundi širom sveta. Zanimljivog poređenja radi, u Sjedinjenim Američkim Državama jedna osoba rodi se svakih osam sekundi.
U 2009. godini, stranica Nutelle na Facebooku bila je treća po broju fanova (dva miliona njih), a ispred stranice Nutelle bile su FB stranice Baracka Obame i Coca- Cole. Trenutno Nutella ima 26 miliona fanova samo na zvaničnoj Facebook stranici.
Ovo sigurno niste znali o svom omiljenom „kremiću“:
Broj teglica koje Nutella godišnje proda dovoljan je da se Kineski zid prekrije tačno osam puta.
Godišnje se proizvodi toliko teglica nutelle da mogu ići obalom Dunava 24 puta.
Ako biste upotrebili iznos konzumiranih nutelli u toku jedne godine, mogli biste sagraditi Big Ben 22 000 puta.
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Na primer, u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Dobro je znati i ovo: lešnici i kakao čine svega 20 odsto ukupnog sadržaja Nutelle.
Jedna tegla nutelle proda se svakih 2,5 sekundi širom sveta. Zanimljivog poređenja radi, u Sjedinjenim Američkim Državama jedna osoba rodi se svakih osam sekundi.
U 2009. godini, stranica Nutelle na Facebooku bila je treća po broju fanova (dva miliona njih), a ispred stranice Nutelle bile su FB stranice Baracka Obame i Coca- Cole. Trenutno Nutella ima 26 miliona fanova samo na zvaničnoj Facebook stranici.
Dva italijanska blogera odlučila su da svoju ljubav prema nutelli podignu na viši nivo i u 2007. godini proglasili svetski dan nutelle. Tako je svaki 5. februar Nutellin dan.
Zahvaljujući ovom prelepo ilustrovanom kuvaru, svoje najmilije možete obradovati punjenim mekanim kolačićima, tu je i mus koji se topi, ukusni desert, hrskavi keks…
Poklanjamo vam recept za Sufle s kremom nutella koji želimo da podelite sa vašim čitaocima.
Za 6 porcija:
Priprema: 20 min.
Pečenje: oko 30 min.
Priprema: 20 min.
Pečenje: oko 30 min.
200 g krema nutella
6 jaja
40 g kukuruznog brašna
120 g šećera u prahu
1 kesica vanilinog šećera
15 g maslaca
malo šećera koji ćete posuti odozgo
6 jaja
40 g kukuruznog brašna
120 g šećera u prahu
1 kesica vanilinog šećera
15 g maslaca
malo šećera koji ćete posuti odozgo
1. Rastopite krem nutella na pari.
2. Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera.
3. Dodajte topljenom kremu nutella žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i najzad kukuruzno brašno i šećer.
4. Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca. Dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca smesi s kremom nutella i mešajte tek toliko da se sjedini.
5. Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite sufle 25 do 30 minuta.
6. Kad izvadite iz rerne, pospite sufle šećerom i služite.
2. Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera.
3. Dodajte topljenom kremu nutella žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i najzad kukuruzno brašno i šećer.
4. Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca. Dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca smesi s kremom nutella i mešajte tek toliko da se sjedini.
5. Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite sufle 25 do 30 minuta.
6. Kad izvadite iz rerne, pospite sufle šećerom i služite.
Otkrijte svih 30 nezaobilaznih recepata i nov način da uživate u čuvenom namazu, svaki je ukusniji od prethodnog!