DŽEJMI OLIVER I FOOD TUBE USKORO PREDSTAVLJAJU TRI NOVA KUVARA- PORODIČNI KUVAR, UKUSI ITALIJE I POSLASTICE
Najpoznatiji svetski kuvar, čuveni Džejmi Oliver, pokrenuo je ediciju praktičnih knjiga recepata koje su inspirisali sjajni kuvari, pekari i poslastičari koji svakodnevno dele svoja iskustva sa milionima ljudi širom sveta putem Džejmijevog kanala Food Tube. Vulkan izdavaštvo će uskoro objaviti tri tematska kuvara iz ove edicije: Porodični kuvar, Ukusi Italije i Poslastice.
Ukusi Italije obuhvataju pedeset lakih, ukusnih, sezonskih recepata jednog od najčuvenijih i najekstravagantnijih italijanskih kuvara na svetu- Đenara Kontalda.
„On mi je bio prvi šef kada sam se preselio u London i naučio me je kako da italijansku hranu spremam na zaista autentičan način – da budem iskren, Đenaro je oblikovao poslednjih 20 godina moje karijere. On mi je najbolji prijatelj i mentor i uživali smo u zajedničkim kulinarskim poduhvatima širom sveta“, rekao je Džejmi Oliver za svog mentora Kontalda.
Porodični kuvar se sastoji od pedeset recepata neophodnih za svako domaćinstvo. Džejmi Oliver i Food Tube u njemu predstavljaju recepte Kerijen Danlop, Džejmijeve učenice u njegovom čuvenom restoranu Fifteen. Njena strast prema dobroj, jednostavnoj hrani pristupačnih cena prenesena je na svaku stranu ovog sjajnog kuvara.
Džejmi ovako komentariše Porodični kuvar: „Kerijenini recepti će u vama izazvati osećaj kao da vas je neko od srca zagrlio – tu su recepti za prijatnu večeru, jednostavan doručak, kuvanje na veliko i uzbudljive poslastice. Recepti iz ove knjige, kao i trikovi i saveti za ekonomično kuvanje s njenih video-klipova sa Fud tjuba, pružiće vam veliki izbor jednostavnih jela, kojima ćete se rado vraćati.“
Džema Vilson je kraljica kapkejkova Food Tubea, a Poslastice sadrže četiri poglavlja fenomenalnih sezonskih recepata za neodoljive đakonije.
„Džema je za ovu knjižicu odabrala sjajne kolače, koje je razvrstala u grupe nazvane po godišnjim dobima, tako da ćete na raspolaganju imati fantastične poslastice za svako doba godine. Knjiga je puna sjajnih recepata i služiće vam godinama,“ rekao je Džejmi o Poslasticama.