Zaronite u svet fudbala uz Zanimljivosti o fudbalu koje svako dete od osam godina mora da zna, knjigu namenjenu mlađim osnovcima koju je nedavno objavila izdavačka kuća Kreativni centar. Koja životinja je pogodila ishode svih utakmica nemačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2010? Koji igrač je dobio najviše crvenih kartona u istoriji fudbala? U kojoj državi su slonovi igrali na fudbalskoj utakmici? Kada je odigran prvi zabeležen ženski fudbalski meč? Odgovori na ta i mnoga druga pitanja očekuju vas na stranicama ove zabavne knjige.

Povezana vest:  Muški hor bolji od pape

Preko sto zanimljivih činjenica iz sveta fudbala oduševiće fanove ovog sporta. Bilo da igrate fudbal, vatreno navijate za svoj omiljeni klub ili samo uživate u komentarisanju utakmica, ova knjiga će vam otkriti čitav fudbalski univerzum za koji niste znali. U njemu fudbal pomaže bakama da se ludo zabavljaju dok brinu o svom zdravlju, jedan kralj je selektor fudbalske reprezentacije, igrači se odlično snalaze čak i na rolerima, ali ima i mnogo sujevernih igrača, trenera i navijača.

Povezana vest:  „Dani ljubavi" u knjižarama Delfi

Priče koje nam donosi ova knjiga nisu samo zabavne i intrigantne već i inspirišuće. One nas upoznaju sa veoma slavnim ličnostima, ali i onima nepoznatim koje je fudbal podstakao da ispolje upornost, posvećenost, plemenitost i kreativnost. Ove priče nam poručuju da za ostvarivanje sopstvenih snova nikada nije previše rano, ni previše kasno.

Zanimljivosti o fudbalu ispričane su jednostavnim jezikom, a svaku priču prate zabavne, dinamične i duhovite ilustracije. Raznovrsnost tema – od istorije fudbala, biografija igrača, podviga navijača, preko opisa nesvakidašnjih stadiona, do bizarnih situacija na fudbalskim mečevima – ovoj knjizi daje i edukativni pečat podstičući čitaoce i čitateljke da dalje razvijaju svoj istraživački duh.

Povezana vest:  ŽIVOT I SMRT HEROJA. NEUTRALNOSTI NE MOŽE BITI.

Najvažnije, ova knjiga će mlađe osnovce inspirisati na interakciju – zanimljivosti o fudbalu mogu biti izvanredna tema za razgovor na igralištu, u školi, kod kuće ili na bilo kom drugom mestu gde se budu sreli fanovi ovog sporta. Iako je prvenstveno prilagođena osmogodišnjacima, u ovoj knjizi će uživati i njen sadržaj prepričavati čitaoci i čitateljke svih uzrasta.