Vulkan izdavaštvo je objavilo najnoviji triler Line Bengtsdoter Stranac, koji će bez sumnje nadmašiti očekivanja ljubitelja žanra. Bengtsdoter je svojim debitantskim romanom Anabel postala jedna od najpopularnijih skandinavskih spisateljica, a knjiga je proglašena najprodavanijim švedskim romanom 2017. godine.

Priča o slomljenim dušama, izdajama i prekinutim porodičnim vezama – ovo je do sada najuzbudljivije delo nagrađivane autorke. Švedska kriminalistička senzacija detektivku Šarli Lager stavlja pred novi slučaj.

Povezana vest:  Novi roman Nila Gejmena „Okean na kraju puteljka"

Sukobljena s traumama iz prošlosti, Šarli ulazi u duboko slojevitu istragu koja će joj polako otkrivati mračne tajne lokalne zajednice. Svaki korak odvodi je bliže istini, ali istovremeno i bliže rubu njenih vlastitih granica. Šarli će morati da se suoči s moralnim dilemama i teškim izborima dok pokušava da pronađe nestalo dete.

U pričama iz žanra nordijskog noara, duboko ukorenjenim u skandinavsku melanholiju, susrećemo likove izgubljene u lavirintu svojih unutrašnjih demona, pod teretom sopstvenih grešaka. U tom svetu u kojem se moralne granice brišu poput tragova u snegu, Šarli, detektivka koja nosi ožiljke na duši, upliće se u mrežu laži i tajni, suočavajući se s izazovima koji prete da je potpuno progutaju.

Povezana vest:  Otvoren treći Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice uz podršku NIS-a

U Karlstadu je nestala devetomesečna devojčica. Roditelji su u stanju šoka, a mediji su uzavreli. Kada tragovi koji su obećavali ne dovedu ni do čega, Šarli počinje da oseća kao da niko zapravo ne želi da kaže istinu o nestaloj bebi Beatris. Sa svakim satom koji prođe, šanse da detence bude pronađeno živo sve su manje i Šarli je primorana da ide do krajnjih granica svojih mogućnosti.

Povezana vest:  Predstavljena zbirka erotskih narodnih priča "Čestoskok"

Vrhunski triler iz pera Line Bengtsdoter Stranac dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije