Autor bestselera „Zatočenici geografije“ i „Moć geografije“, višestruko nagrađivani novinar, analitičar i politički izveštač Tim Maršal svojim delom „Budućnost geografije“ na provokativan način, uz fascinantane, lucidane i duhovite prikaze buduće planetarne politike, čitaoce poziva na razmišljanje o današnjoj svemirskoj trci i problematici budućih odnosa.

Špijunski sateliti u orbiti Meseca. Svemirski metali vredni milijarde dolara. Ljudi na Marsu za našeg života. Sve nas to uvodi u novu trku u svemiru, koja bi mogla da donese revolucionarne promene na Zemlji. Nove teritorije u svemiru, ta bespuća bez zakona već zauzimaju značajno mesto u komunikacijama, ekonomiji, vojnoj strategiji i međunarodnim odnosima. To je najnovija arena čovekovih istraživanja, budućih eksploatacija i možda osvajanja. Idemo gore, van Zemlje, spremni da tamo prebacimo i svoje sukobe. Predvode nas Kina, Amerika i Rusija.

Povezana vest:  BEMUS počinje 16. oktobra

Sa uvidima i lucidnošću koji su Tima Maršala učinili najpopularnijim piscem kad je reč o geopolitici, ova knjiga nam opisuje rivalstva velikih sila, nove tehnologije, trgovinu, sukobe u svemiru i šta će sve to značiti nama dole na Zemlji. Ovo je štivo o sili, vlasti, politici i budućnosti čovečanstva.

Knjigu „Budućnost geografije“ možete nabaviti od petka 9. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Španski i srpski umetnici izlažu u Beogradu