Danas se čini da se sve manje snalazimo u komunikaciji, da nam drugi nisu važni, pa čak ni mi sami sebi, često se uzajamno ne razumemo. To je očigledan pokazatelj haosa u kojem nastojimo da preživimo. Sve to je motivisalo prof. dr Zoricu Tomić, kojoj je primarna vokacija oblast filozofije, da osmisli i napiše priručnik za usavršavanje veština komunikacije „Preživeti haos“, sa zanimljivim i pitko obrađenim temema iz filozofije. Ovaj jedinstveni vodič će radoznalima duhom pomoći da se bolje snalaze u razgovoru i promisle o načinu svoje komunikacije.

Povezana vest:  NAJBOLJI MLADI DIZAJNERI BALKANA PREDSTAVLJAJU SVOJE RADOVE: Otvaranje izložbe Young Balkan Designers - galerija "Ozon", 22. mart u 19 h

„Neprekidno smo izloženi neverovatnoj količini informacija koje nas ne samo plaše ili zbunjuju, već nas sprečavaju da se na pravi način bavimo suštinskim pitanjima o smislu svojih akcija, vrsti svojih odnosa i vrednostima koje nas orijentišu“, kaže Zorica Tomić.

„Da bismo zbilja bili suvereni u komunikaciji, moramo da naučimo da postavljamo prava pitanja, kako sebi, tako i drugima. Samo tako ćemo znati šta treba da branimo, za šta treba da se zalažemo i u koje bitke ne treba da ulazimo“, otkrila nam je Tomićeva.

Povezana vest:  Novi roman Jelene Bačić Alimpić "Kletva" u prodaji od 25. aprila

Knjiga „Preživeti haos“, koja je sačinjena iz niza pitanja, predstavlja pokušaj da se neka od njih postave, da se na neka od njih odgovori, kao i da neka od njih ostanu otvorena, kako bi nam obezbedila danas toliko sužen prostor za duboku i posvećenu komunikaciju.

Na temelju holističkog pristupa komunikaciji, prof. dr Tomić je kreirala MapTer – jedinstveni metod vođene komunikacije kojim se efikasno rešavaju problemi u komunikaciji. Ovaj moćan alat, koji je predstavljen u knjizi, istovremeno ubrzava proces adaptacije i učenja i time omogućava snalaženje u različitim socijalnim okruženjima.

Povezana vest:  Izložba “ENTR’ACTE: Između činova života” umetnice Lal Batman u Bioskopu Balkan

Knjigu „Preživeti haos“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.