Galerija Hestia predstavlja još jedno po redu javno vođenje iz ciklusa “The Godfathers” (Kumovi).

U sredu, 23. oktobra u 18 časova, glumica Aleksandra Janković, “kuma” izložbe “Trajni odmor”, predstaviće dela umetnika Marka Požlepa. Aleksandra, naime, nije samo beogradska glumica već i splitska budući da je Split grad u kojem je odrasla, nedaleko od Jadranske magistrale. Pridružite nam se na zatvaranju izložbe i saznajte kakvu će nam zanimljivu perspektivu doneti kuma na krivine magistrale i ekspresionistički crtež Marka Požlepa. Ovo će biti i poslednja prilika da pogledate ovu izložbu.

Izložba Marka Požlepa „Trajni odmor“ trajala je celo leto i zbog velikog interesovanja produžena je do 23.oktobra 2024. godine. Legendarna Jadranska magistrala, oživljena je u ovom projektu kroz skoro 100 crteža ugljenom i video performansom.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Connecting the Future: Mladi umetnici iz Srbije i Holandije” u Galeriji DOTS

Pored crteža tu su i tekstovi koji posetioce vode na put magistralom.

Poseban deo izložbe predstavlja performans. Naime fenomen karakterističan za Jadransku obalu je činjenica da i dan danas na terasama jadranskih hotela i restorana goste zabavljaju bendovi. Referišući se na taj fenomen, Požlep na različitim lokacijama duž magistrale uz pratnju muzičara Gašpera Piana izvodi pesme pesnika Muanisa Sinanovića koje je Piano ujedno i komponovao.

Povezana vest:  Čuveni holandski arhitekta Ves De Jong održao predavanje u okviru 19. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture

Izvedbe se snimaju i izlažu u galerijskom prostoru kao performansi kreirani za kameru.

Da podsetimo, kumovi u galeriji Hesia do sada su bili: Bane Trifunović, Miloš Vlalukin, Ivon Jafali, Dunja Jovanović, Branko Rosić, Damir Imamović, Teodora Bogdanović, i Boban Jevtić.

Galeria Hestia nalazi se na adresi Topličin venac 14/9, a radno vreme galerije je od srede do subote od 12 do 18h.

Povezana vest:  ARNE KINZE, PRIZNATI SVETSKI KONCEPTUALNI UMETNIK, U MIKSER HAUSU

Foto: Galerija Hestia PR