Manic Street Preachers su objavili svoj novi singl – „Decline & Fall“, a pesma će se naći na budućem, petnaestom po redu studijskom albumu, koji verovatno izlazi početkom naredne godine.

Singlom Decline & Fall probali smo da kreiramo progres koristeći prošlost koja pokreće budućnost. stihovi govori spoznaji  i razumevanju, proslavljanju malih čuda koja i dalje postoje dok prihvatamo neumitni dirigovani pad“ izjavili su članovi benda.

Povezana vest:  Neobjavljena numera Dilana na saundreku za film braće Koen

„Decline & Fall“ je radosna himna za eru samoprezira, a bend ju je snimio u njihovom Door to The River studiju u Njuportu, kao i u Rockfield studijima u Monmautu. Producent singla su dugogodišnji saradnici grupe,  Dave Eringa i Loz Williams, dok je miks radio Caesar Edmunds (Beach House, Suede, Wet leg).

O budućem novom albumu gitarista Nicky Wire kaže:

Povezana vest:  Vitni Hjuston je bila lošeg zdravlja dve nedelje pre smrti

„Novi album nosi puno energije, jedna od pesama je kombinacija muzike bendova The Skids i The Cardigans, dva naša omiljena benda, dok druga pesma recimo liči na „Come Up And See Me“od Steve Harleya & Cockney Rebel, kada bi je izvodili Dinosaur Junior.

Prethodni MSP album, „The Ultra Vivid Lament“ (2021) dospeo je na mesto br.1 UK liste albuma, što se bendu desilo prvi put u 23 godine. U međuvremenu izašla su dva reizdanje, „Know Your Enemy“ i „Lifeblood“, a tek nas očekuje specijalno reizdanje povodom 30 godina od izlaska albuma „The Holy Bible“ (1994).

Povezana vest:  Globalni superstar Bruno Mars se vratio sa novim singlom "24K MAGIC"

MSP su nedavno kompletirali zajedničku  turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu sa bendom Suede.

Foto: ALEX LAKE insta @twoshortdays