Pesma Mama je svojevrstan, intimni omaž Raiven prema njenoj evrovizijskoj porodici. Sa ovim izdanjem ona je najavila i drugi deo EP izdanja Sirene, kao i prateću evropsku turneju koja počinje tokom naredne godine. Mama, ujedno i nadimak koji je Raiven dobila od strane njene evrovizijske familije, pronašla je i svoj muzički oblik u vidu singla i video spota, a na kojoj gostuje reperka iz Novog Sada Micka Lifa. Zajednički su prvi put izvele novu numeru na ovogodišnjem Prajdu u Beogradu nešto ranije u septembru. 

Raiven je “Mami dodelila” i vizuelni identitet, odnosno video spot koji je režirao Urša Premik. Muzički video kombinuje bezvremensku estetiku modnih editorijala sa ekspresivnim pokretima i hedonističkom vizuelnom kompozicijom.

Povezana vest:  Frajle rasprodale Lisinski, sledi još jedan koncert u Zagrebu, pa novi singl

Gledaj spot za pesmu Mama na YouTube-u!

Sa numerom Mama, Raiven suptilno najavljuje i drugi deo njene konceptualne audio ode – Sirene. Novu pesmu će premijerno izvesti 21. decembra u Kino Šiški u Ljubljani. Tamo će nastupiti sa novim koncertnim ansamblom, fokusirajući se na jedinstveni spoj elektronike i vizuala. Na svojoj predstojećoj turneji, Raiven će nastupiti u Poljskoj, Češkoj, Hrvatskoj, ali i Srbiji.

Ove jeseni Raiven nastavlja sa svojim veoma zauzetim rasporedom, pa će Sirene simfoniju nastaviti da izvodi i na domaćim binama u sklopu prvog dela Sirene turneje, a koju je započela u rasprodatoj Cankar hali u Ljubljani pre nego što je otišla da predstavlja svoju državu na Evroviziji u Malmeu. Bitno je spomenuti da njen jedinstveni koncertni repertoar kombinuje avangardnu elektronsku muziku sa klasičnim žičanim kvartetom – a svoju muziku će uživo predstaviti u još nekoliko slovenačkih gradova, pre odlaska na evropsku turneju. Raiven će u decembru otkriti i druge pesme sa novog Sirene izdanja, te će time upotpuniti svoj neverovatni evrovizijski put!

Povezana vest:  Meduza, Satori i Bajaga za savršeno otvaranje Sea Dance festivala!

Slušaj na svim streaming servisima: https://raiven.bfan.link/Mama

“Sirene” turneja, prvi deo

Septembar 27, 2024 – PIRAN (SLO) (Tartini Theatre)

Oktobar 12, 2024 – KRŠKO (SLO) (Cultural Center)

Oktobar 26, 2024 – MARIBOR (SLO) (National Hall)

Novembar 8, 2024 – CELJE (SLO) (Celje Hall)

“Sirene”, evropska turneja 2025.

Decembar 21, 2024 – LJUBLJANA (Kino Šiška)

Povezana vest:  Niall iz One Directiona dobiće muzej u rodnom gradu

Mart 28, 2025 – ZAGREB (Boogaloo)

April 5, 2025 – PRAG (Rock Café)

April 7, 2025 – KRAKOV (Kwadrat)

April 9, 2025 – VROCLAV (Stary Klasztor)

April 11, 2025 – VARŠAVA (Proxima)

TBA, 2025 – BEOGRAD (TBA)

to be continued

Foto: Urša Premik