Rap i trap umetnica Micka Lifa donosi novi singl „ZIPLOCK“, koji predstavlja savršenu dihotomiju između nežnog senzibiliteta i tvrdog andergraund izraza, kako u instrumentalu tako i u načinu izvedbe. Kroz ovu pesmu, Micka kombinuje nežan, gotovo melanholičan flow sa karakterističnim basom, stvarajući mračnu, uzbudljivu i neodoljivu atmosferu. „ZIPLOCK“ opija već na prvo slušanje, a Micka Lifa kroz pesmu odiše samopouzdanjem, stavom i mistikom.

Ovaj singl je uvod u Mickin novi EP pod nazivom „Činjenice“, koji će sadržati pet pesama i biti objavljen do kraja godine. Na produkciji „ZIPLOCK“-a radio je njen dugogodišnji saradnik i prijatelj, Danilo Crnojević – Thicc Boi, koji je ovog puta izabrao moćnu drill podlogu sa suptilnim i nežnim sintovima. Muzički video spot režirao je Vladimir Borović, poznatiji kao Tatula, a spot se estetski oslanja na kontrast između plastike i prirode, reflektujući poruku pesme o poremećenom sistemu vrednosti 21. veka.

Povezana vest:  TECHNODROM U CENTRU BEOGRADA

GLEDAJ VIDEO OVDE

 

„Ziplock je reč za plastičnu kesu i predstavlja osvrt na poremećen sistem vrednosti u 21. veku, te je i estetika muzičkog video spota orijentisana ka kontrastu plastike i prirode“ izjavila je Micka Lifa.

„Na EP-ju ’Činjenice’ sagledala sam ličnu strukturu sa aspekta muško-ženske prirode. Uživala sam u analiziranju i definisanju obe strane ličnosti – ženstvenost i seksualnost i dečački ’Tom boy’ karakter. Pored introspektivnog dela inovacija je prisutna i u raznolikosti instrumentala kroz različite žanrove, pa tako na predstojećem EP-ju možete očekivati hip hop, drill, techno i UK garage matrice.

Spot za pesmu „ZIPLOCK“ Micka opisuje kao najdraži projekat, jer u njemu učestvuju njene dve bake, koje su joj, kako kaže, najveći životni uzori i motivacija.

Povezana vest:  BEND DIVA DEMOLITION IZ AUSTRALIJE PO PRVI PUT U SRBIJI

O saradnji sa rediteljem Tatulom, Micka je dodala: Tatula je OG reper iz Novog Sada kod koga sam snimila prvu pesmu u životu i koji mi je možda i najviše pomogao da se snađem dok sam bila na samom početku. Proteklih godina, on se aktivno bavi video produkcijom pod nazivom VB Media, a u ovom spotu pokazao je da su njegova profesionalnost i talenat prisutni u različitim medijima. Spot ima filmičan prizvuk, od izbora scena, kadriranja i scenografije, do montaže i kolor korekcije“.

Modni dizajn za video je osmislila Marina Ćuruvija, kreatorka brenda „Svemogućstvo“ – jedna od Mickinih omiljenih dizajnerki sa naših prostora, koja je odgovorna za večinu autfita u spotu.

Micka Lifa je na domaćoj hip hop sceni prisutna od 2015. godine. Njeno stvaralaštvo neguje lokalni sleng i savremenu trash estetiku u okviru zabavnog karaktera. Inspirisano je domaćom i stranom hip hop scenom, a neki od elementarnih uticaja su MTV hip-hop i pop estetika 90-ih i ranih 2000-ih godina, kao i rave kulturom. Pored pesama, muzički spotovi su prostor u kom Micka pronalazi način da se izrazi, naročito jer učestvuje u idejnom i produkcijskom delu realizacije svakog videa.

Povezana vest:  Čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat u prva 24 sata zamene Exitovih festivalskih vaučera

Nedavno je predstavila pesmu „Mama“ u saradnji sa slovenačkom umetnicom Raiven, dok je singl „ĆAO POZ“, u saradnji sa mladom autorkom Andyelom, usledio nakon energične pesme „Bitchka Lifa“ koja je obeležila početak leta.

Izdanje „ZIPLOCK“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/MickaLifaZiplock

Foto: universalmusic.rs