Kanal DIVA je najavio povratak popularne serije Salivenov prelaz (Sullivan’s Crossing), sa 2. sezonom koja se emituje od septembra. Serija od deset delova očaraće publiku sa po dve epizode ​​koje se emituju uzastopno svakog utorka u septembru u 20.00 do finala sezone, 1. oktobra.

Povratak u 2. sezoni uključuje  Morgan Kohan (Transplant, When Hope Calls) kao Megi Saliven, Čeda Majkla Mareja kao Kala Džonsa (One Tree Hill) i Skota Patersona (Gilmore Girls).

Nakon zadivljujućeg završetka prve sezone, druga sezona serije Salivenov prelaz počinje samo nekoliko sati nakon što je dr Megi Saliven (Morgan Kohan) saznala za moždani udar svog oca i njen život je ponovo bačen u nemir. Odlučujući da odloži povratak u Boston kako bi se brinula o Saliju (Skot Paterson), Megi se ponovo nalazi u Salivenovom prelazu, gde mora ponovo da se suoči sa svojim sukobljenim osećanjima prema svom ocu i da se pozabavi svojom sve većom naklonošću prema Kalu (Čed Majkl Marej) dok se bori sa tim da se pomiri sa realnošću svoje trudnoće i uticajem koji može imati na njenu karijeru. 

Povezana vest:  Kajl Maklohlan napušta Očajne domaćice

Roma Rot, kreatorka serije i izvršna producentkinja, uverava gledaoce da će dugo očekivana druga sezona biti emocionalno zadivljujuća kao i prethodna sezona. „Druga sezona je definitivno burna“, kaže Rot, nagoveštavajući sa osmehom jednu od ovosezonskih priča. „Salivenov prelaz  nastavlja da bude istraživanje o tome kako usponi i padovi nekog odnosa mogu uticati na sposobnost osobe da se poveže sa svojom unutrašnjošću dok se kreće putem ka sreći. U suštini, serija je o ponovnom povezivanju sa svojim srcem.“

U drugoj sezoni glume i: Tom Džekson (Cardinal); Andrea Menard (Velvet Devil); Amalia Viliamson (Bria Mack Gets a Life); Lindura (Ghosts); Dakota Tejlor (Zero Chill); Lorin Hamersli (Virgin River); Linda Bojd (Virgin River); Rid Prajs (The Sinner); Piter Outerbridž (Designated Survivor) i Alenn Havko (Jack Ryan).

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: NOVI MODNI KREATORI - BORBA ZA PRESTIŽ i AMIŠI - ŽIVOT VAN ZAJEDNICE

Glumačkoj ekipi ove sezone će se pridružiti i Mišel Nolden (Heartland) kao vlasnica salona Alisa Mekenzi i Sindi Sampson (Private Eyes) kao Džejn, razvedena majka kojoj se sviđa Rob. Piter Meknil (Moonshine), Džoel Tomas Hajns (Little Dog) i Džejn Istvud (Workin’ Moms) takođe se pojavljuju u epizodama ove sezone, kao i Megan Ori (Chesapeake Shores) u ulozi Kalove sestre Sedone.

Adaptirana od strane kreatorke serije Rome Rot, na osnovu istoimenog serijala bestselera autorke Robin Kar, seriju  Salivenov prelaz produciraju  Roma Rot iz Reel World Management i Kristofer E. Peri u saradnji sa CTV i Fremantle. Autorka Robin Kar je takođe izvršni producent. Reditelji sezone su Kal Kuns (Remedy), Kris Grismer (Quantum Leap), Ejpril Malen (The Spencer Sisters), Melani Or (Children Ruin Everything) i Šamim Šarif (Sort Of). Serija je koprodukcija sa producentkinjom iz Nove Škotske En Bernie i producentom iz Ontarija Markom Gingrasom uz učešće Reel World Media, Kanadskim fondom za medije, Bell Media, Fondom Nova Scotia Film & Television Production, Canadian Film or Video Production Tax Credit, Ontario Film and Television Tax Credit, Bell Fund i Screen Nova Scotia Content Creator Fund. Za međunarodnu distribuciju serije Salivenov prelaz  zadužen je Fremantle.

Povezana vest:  Premijera na Animal Planetu: Najslađi američki ljubimci

Druga sezona serije Salivenov prelaz  premijerno se emituje na kanalu DIVA u septembru od 20.00, sa po dve uzastopne epizode do utorka, 1. oktobra.