Nj.K.V. Princeza Katarina bila je danas domaćin tradicionalnog „damskog ručka” u čast Međunarodnog dana žena – Osmog marta, u Belom Dvoru u Beogradu. Njeno Kraljevsko Visočanstvo organizuje ovu manifestaciju kako bi okupila visoke državne zvaničnice, supruge visokih srpskih zvaničnika, ambasadorke, supruge ambasadora, predstavnice međunarodnih organizacija u Srbiji i druge ugledne dame.

Princeza je veoma srećna što je ova tradicionalna manifestacija, posvećena obeležavanju doprinosa žena društvu i stvaranju čvrstih veza i prijateljstava između istaknutih dama u Srbiji, nastavljena i ove godine, nakon dvogodišnjeg prekida izazvanog pandemijom COVID-19.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo dočekala je uvažene gošće u domu Kraljevske porodice Srbije i govorila im o važnoj ulozi koju žene imaju u našem društvu. Pre ručka dame su uživale u izvođenju malih balerina, članica hora BeoBalet. Nakon ručka, NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar je gošćama poklonio cveće.

Povezana vest:  Lepi Brka kuva sa klincima u novom porodičnom časopisu

„Danas slavimo doprinos žena celom društvu, ali smo tu i da uspostavimo veze i učvrstimo prijateljstva između istaknutih dama u Srbiji. Uvek moramo da se setimo koliku važnu ulogu žene imaju u društvu. Mi smo odgovorne da učinimo svet boljim mestom za sve. Mi ispunjavamo svet radošću, energijom i novim idejama.

Žene su jake i sposobne, ali moramo i da podržavamo jedne druge u našim težnjama da doprinesemo svetu. Važno je da radimo zajedno, tako da jedinstvom učinimo da se naše želje ostvare. Uvek treba da sledimo svoje želje i snove. Sopstvenom snagom sve možemo da postignemo. Drage dame, majke, bake, kćerke, molim vas da pazite na sebe, ostanite zdrave, volite život i nastavite da budete najjači stub našeg sveta“, poručila je Nj.K.V. Princeza Katarina u svom govoru.

Povezana vest:  CARLING BRITISH CIDER - Probaj novo osvežavajuće iskustvo

Među uvaženim gostima bile su: supruga predsednika Narodne skupštine Srbije, gospođa Anđelka Orlić, supruge ministara u Vladi Srbije: g-đa Maja Vučević, supruga potpredsednika Vlade i ministra odbrane, gospođa Milica Selaković, supruga ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, g-đa Jovana Momirović, supruga ministra unutrašnje i spoljne trgovine, dr Aneta Jovanović, supruga ministra za informacije i telekomunikacije, g-đa Mirjana Gajić, supruga ministra sporta; Njihove Ekselencije ambasadorke: Kraljevine Belgije, gđa Keti Bugenhout, Nemačke, gđa Anke Konrad, Portugala, gđa Marija Virdžinija Mendes Da Silva Pina, Rumunije, gđa Silvia Davidou, Libana, gđa Nada Al Akl, gđa Fioralba Škodra, šef Kancelarije rezidentnog koordinatora u Srbiji Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju razvoja i druge istaknute gošće.

Povezana vest:  Beogradizacija Beograda i ovog vikenda najpopularnije dešavanje u gradu

Nj.K.V. Princeza Katarina zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ove manifestacije: kompaniji Fitomer i njenoj vlasnici g-đi Eleonori Sekešan, Vinariji „Radovanović“, „Artival“ kompaniji, „L’Artisian“ kompaniji, Udruženju kuvara juniora Srbije i profesionalnih radnika u ugostiteljstvu „Junior šef klub“, Beo Baletu, g-đi Ivoni Arsenijević i njenoj cvećari, pekari „Todorović“ iz Valjeva, hotelu „Hajat“ i primadoni g-đi Jadranki Jovanović.