IKEA predstavlja DAJLIEN, ograničenu kolekciju od 19 proizvoda za vežbanje koji omogućavaju ljudima da stvore zdrave navike i vode aktivniji život kod kuće.

Imajući na umu izazove i frustracije koje vežbanje kod kuće može nositi sa sobom, IKEA je želela da istraži načine na koje bi vežbanje u okviru našeg životnog prostora mogla da učini boljim i dostupnijim. Rezultat tog istraživanja je DAJLIEN kolekcija koja se bazira na uverenju da ukoliko možemo da pomognemo ljudima da vežbaju gde god žele, možemo da obezbedimo da čak i uslovi za kratku dnevnu fizičku aktivnost budu na dohvat ruke svima – svakog dana.

Kolekcija je razvijena na osnovu uvida stečenih prilikom poseta domovima u Njujorku, Čikagu, Londonu i Šangaju tokom kojih je IKEA prikupila informacije o iskustvima vežbanja kod kuće. Učesnici ankete su isticali motivaciju, ograničeni prostor i vremensko ograničenje kao najveće izazove sa kojima se suočavaju kada se radi o vežbanju kod kuće, ali i nelagodnost koju osećaju kada vežbaju u teretani. Istovremeno, ljudi doživljavaju proizvode za vežbanje kao glomazne i kao nešto što ne mogu da uklope u estetiku svog doma. DAJLIEN kolekcija sadrži pametne, prilagodljive proizvode koji se mogu koristiti na različite načine za prevazilaženje ovih izazova, omogućavajući ljudima da ostanu aktivni.

Povezana vest:  Procvat bečkog kongresnog turizma

Inspirisana potrebom za multifunkcionalnim rešenjima koja se neprimetno uklapaju u dom, DAJLIEN kolekcija je delom oprema za vežbanje kod kuće, a delom prostor za odlaganje. Mnogi proizvodi iz kolekcije ne služe samo kao oprema za vežbanje, već i kao stilski i praktični komadi dizajna.

„U teretani se ne osećaju svi prijatno, a kod kuće, sa druge strane se često susrećemo sa prostornim i vremenskim ograničenjima. DAJLIEN je nastao iz želje da se pronađu pametna rešenja za ova ograničenja i da se pomogne ljudima da stvore odgovarajuće i motivišuće mesto za vežbanje“, kaže Sara Fager, dizajnerka u kompaniji IKEA iz Švedske. „Želeli smo da kreiramo pametne, lepe proizvode kako bismo inspirisali vežbanje kod kuće i učinili ga zabavnom, lakom i prirodnom svakodnevnom aktivnošću.“

Povezana vest:  Frikom damama ulepšao 8. mart

Dom koji postaje aktivniji

Proizvodi u kolekciji DAJLIEN su dizajnirani uz korišćenje suptilnih boja i detalja, kako bi mogli bolje da se uklope u dizajn doma i prirodno postanu deo svakodnevnog okruženja. Kolekcija sadrži različite proizvode koji čine dom mestom u kojem se lako vežba. Ti proizvodi uključuju prostirke za vežbanje, step-up klupu, tegiće u obliku prstena – sve dizajnirane tako da budu jednostavni za korišćenje, odlaganje, i nošenje.

Jednako čvrsta i svestrana DAJLIEN klupa sa prostorom za odlaganje inspirisana je klasičnom opremom za teretanu i predstavlja centralnu tačku višefunkcionalnog dizajna kolekcije. Uz neklizajuću prostirku, zgodna je za različite vežbe, a istovremeno služi i kao mesto za odlaganje ili kao praktičan stočić za kafu u bilo kojoj prostoriji doma.

Povezana vest:  Četvrti dan Serbia Fashion Weeka obeležile kreacije koje ostavljaju bez daha

DAJLIEN nije samo oprema za fitnes, već uključuje i proizvode za oporavak i ublažavanje stresa, kao što su prečišćivač vazduha, trake za jogu, štitnike za kolena, loptu za masažu i prenosivi Bluetooth zvučnik, i to u nežnim i umirujućim nijansama. Kolekcija takođe uključuje i papuče, kao i dva različita ponča, za trenutke opuštanja i nege nakon vežbanja.

U esenciji DAJLIEN kolekcije je potreba da se podrži kretanje i pomogne ljudima da vode aktivniji život kod kuće. DAJLIEN pomaže da se premosti jaz između kuće i aktivnog života, i oslanja se na ideju da trening može poprimiti mnogo oblika i formi i da za jednostavno vežbanje kod kuće nije potrebno puno prostora.

Istražite DAJLIEN kolekciju u robnoj kući IKEA ili online na www.IKEA.rs