Kompanija Lilly Drogerie podržala je akciju putujuće ordinacije „Tvoja štitna tvoj štit“, koja je posvećena zdravlju štitaste žlezde, a koju je sprovelo udruženje za podršku ženama „Heroine“.

Putujuća ordinacija donela je znanje, podršku i besplatne preglede ženama u deset gradova Srbije – Beogradu, Jagodini, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Valjevu, Šapcu, Novom Sadu i Novom Pazaru. Incijativa koje su pokrenule „Heroine“ nije samo odgovor na statistike koje alarmiraju – više od 200 miliona ljudi širom sveta pati od poremećaja štitaste žlezde, pri čemu većina njih ostaje nedijagnostikovana – već je i poziv na akciju i podizanje svesti građana o ovom važnom zdravstvenom pitanju.

Povezana vest:  FRAJLE ZATVORILE „ČAROBNI GRAD“

Svetski dan štitaste žlezde obeležava se 25. maja i važan je datum za svaku inicijativu koja se bavi ovom temom, zbog čega je pomenuti zdravstveni karavan simbolično svoj put započeo baš u tom mesecu. Kako bi pregledi bili omogućeni na licu mesta, ova pokretna ordinacija bila je opremljena najsavremenijom opremom, uključujući ultrazvučni aparat.

Povezana vest:  Noć kupovine u Delta Cityju u petak, 9. oktobra

Pregledi, koji su ovim putem omogućeni za 3141 ženu, od kojih je ukupan broj sa dijagnozom 1287, istakli su važnost prevencije i pravovremenog dijagnostikovanja nepravilnog rada štitaste  žlezde. Ukoliko su rezultati utvrdili da postoji nepravilnost u radu štitaste žlezde, pacijenti su bili usmereni da nastave ispitivanje i potencijalno započnu lečenje u lokalnim zdravstvenim ustanovama grada u kome žive.

Povezana vest:  Proslavljeni fotograf predstavio novu izložbu u galeriji u Ušće Šoping Centru

Štitasta žlezda igra ključnu ulogu u regulisanju raznih funkcija u organizmu, uključujući metabolizam, rast, razvoj, rad srca i mnoge druge vitalne procese. Kompanija Lilly Drogerie prepoznala je važnost ove teme i doprinela zajedničkoj borbi za zdravlje i dobrobit žena u Srbiji.