Delfi knjižare, Laguna i StarWay predstavljaju još jednu kultnu senzaciju, koja je inspirisala novi žanr društvenih igara – novo izdanje igre „Dominion“!

Vi ste veliki monarh, nasledili ste presto svojih roditelja – postali ste vladar čudesnog carstva zimzelenih šumskih prostranstava i ledenih reka. U vama tinja nada, čeznete da ostvarite snove. Žudite da proširite svoje carstvo, da u njemu bujaju šume i teku reke. Žudite za Dominionom!

Posvuda su raštrkani komadi slobodne zemlje pod kontrolom sitnih plemića – feuda, zemljoposednika i vlastelina među kojima caruje bezvlašće. Vaš zadatak je da ujedinite ove nesretnike pod svojom kapom.

Povezana vest:  IDEA postala partner Novosadske biciklističke inicijative

Ali ne tako brzo! Predosećaj vas ne vara – nekoliko drugih monarha ima iste zamisli. Biće to trka za prevlast – borićete se za svako parče slobodne zemlje i branićete svoje teritorije. Da biste dobili prevlast unajmićete sluge, podizaćete utvrđenja, ulepšavaćete zamkove i punićete škrinje. Roditelje zasigurno nećete učiniti ponosnim, ali vaši preci s majčine strane bi vam se divili.

Povezana vest:  Otvoren prvi Skechers shop u Srbiji

Ovo je igra gradnje špila u kojoj je formacija špila glavni element igre. Ovaj špil predstavlja vaš Dominion. On u sebi sadrži sve vaše resurse, pobedonosne bodove i poteze koje možete povući. Počećete sa skromnom zbirkom Imanja i Bakrenjaka, uz nadu da ćete do kraja igre raspolagati Zlatnicima, osvojenim Provincijama, stanovnicima, različitim zamkovima i kraljevstvima.

Ovo je novo izdanje igre „Dominion“. U odnosu na prvo izdanje, šest karata je zamenjeno, jedna je dodata, osnovne karte su ilustrovane, a karte koje se eliminišu u toku igre imaju svoju podlogu.

Povezana vest:  Festival E-Tvrđava od 31. avgusta u Nišu

Tip igre: Kartična igra

Mehanike igre: Kontrola špila karata, drugačiji početak

Uzrast: 14+

Broj igrača: 2–4

Trajanje partije: 30 minuta

Kompleksnost: Srednje laka (2,35/ 5)

Društvenu igru „Dominion“ možete pronaći od petka 28. juna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs