Manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti” je poslednja dnevna manifestacija koja će ove godine biti održana u Botaničkoj bašti Jevremovac, tako da je ovo posebna prilika za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i hrane da provedu dva predivna dana sa svojom porodicom i prijateljima u najlepšoj zelenoj oazi u centru Beograda.

Kapije Botaničke bašte će za posetioce biti otvorene 7. i 8. septembra od 13 do 20h, a ulaznice po ceni od 2.000 dinara po danu još uvek se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

Povezana vest:  Stipendije za učenike sa izuzetnim akademskim potencijalom

Oba dana posetioci će moći da uživaju u raznovrsnoj hrani i specijalitetima uglavnom domaćih proizvođača, a kuvari 24 Kitchen će pripremati jela koja su specifična za Daleki Istok, Evropu, Ameriku i Srbiju.

Dečji kutak će biti raj za mališane gde ih očekuju kreativne radionice, animatori, vođene ture obilaska Staklene bašte i Japanskog vrta, pozorišne predstave Teatra Talija, kulinarska radionica ukrašavanja keksića. Festival nauke je takođe pripremio zanimljive aktivacije za decu, a interesantne nagrade deca će moći da osvoje na tomboli.

Povezana vest:  NESTLÉ SLADOLEDI OD ČOKOLADE I VANILE PROTIV KIŠOVITOG LETA

Uživanje u prirodi i odličnoj hrani upotpuniće celodnevni muzički program, koji počinje u 13.30h DJ setom. U subotu 7. septembra od 16h posetioce će zabavljati jedan od najboljih klupskih cover bendova Recover Rock Band, svirajući hitove stranih i domaćih bendova iz perioda od 70-ih godina pa do danas, a od 18h scenom će zavladati energija i hitovi soul-funk-r’n’b zvezde Zoe Kida.

U nedelju 8. septembra posle DJ-a seta bend Indigo Blues će stvoriti atmosferu šesdesetih godina izvodeći pesme za sva vremena Janis Joplin, Tine Turner, Cream, Pitera Greena, Ette James i drugih, a od 18h bend Ljetno kino će sve pozvati na ludi ples. Izvodiće dobro znane pesme koje je Max Juričić, tokom svoje dugogodišnje karijere stvarao sa kultnim bendovima, a posebno mesto u srcima svih su i pesme koje su svirali sa Vladom Divljanom. Specijalni gost na koncertu će biti popularni glumac Rok Juričić.

Povezana vest:  Izazovna, ali važna godina za CEFTA region