Priboj će početkom septembra biti u centru pažnje atletskog sveta, jer će 4. septembra na Atletskom stadionu biti održan veliki međunarodni atletski miting „Serbia Athletics Meeting 2024“. Ovaj događaj, koji dolazi nakon uspešnog nastupa Priboja na nedavno završenim MOSI, obuhvata i prvi Memorijal Vlado Pivljanin, u čast istaknutog atletskog radnika čije ime ostaje neizbrisivo u istoriji sporta, ne samo u Priboju i Srbiji, već i širom bivše Jugoslavije.

Povezana vest:  Emir Bekrić osvojio zlato u Rumuniji

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj povodom najave ovog takmičenja, govorili su direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković, kao i direktor mitinga Mihail Dudaš, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i predsednik sportskog saveza Priboj, Filip Komarica.

Filip Komarica iz Sportskog saveza Priboja izjavio je da se očekuje dolazak vrhunskih atletičara koji su upravo završili svoje nastupe na Olimpijskim igrama, a sada žele da pokažu svoju formu na evropskom nivou.

Povezana vest:  Volkotu zlato u bacanju koplja

Slobodan Branković istakao je značaj ovakvog događaja za promociju atletike u Srbiji:
“ Priboj se pokazao kao sjajan domaćin na MOSI, a sada će ponovo ugostiti najbolje atletičare Balkan i Evrope. Očekujemo vrhunske rezultate i veliki broj gledalaca na stadionu.“

Mihail Dudaš, direktor mitinga, naglasio je važnost međunarodnog karaktera takmičenja:
„Serbia Open 2024. i Memorijal Vlado Pivljanin biće organizovani na najvišem nivou, u skladu sa standardima evropskih takmičenja. Ovaj događaj ne samo da će okupiti najbolje atletičare iz regiona, već će pružiti i priliku našim mladim sportistima da se takmiče rame uz rame sa olimpijcima.“

Organizatori su najavili da će Priboj 4. septembra biti centar evropske atletike, a domaća publika ima priliku da uživa u vrhunskom sportskom spektaklu. Takmičenje će se takođe prenositi na Arena Sport kanalima.

Povezana vest:  Pet bivših šampiona na Bostonskom maratonu

FOTO: SAS