uefa logo copy

UEFA optužuje Galatasaraj, Borusiju i Bazel

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Galatasaraja, Borusije Dortmund i Bazela zbog ponašanja njihovih navijača tokom utakmica Lige šampiona. UEFA je objavila da su pristalice ova tri kluba bile umešane u seriju „nereda“ i za bacanje upaljenih baklji i objekata u teren tokom mečeva u sredu. 
Odluke o sva tri slučaja biće donete 16. oktobra, na zasedanju disciplinske komisije UEFA. Eventualne kazne biće izrečene pre nego što timovi budu igrali svoje mečeve u narednoj nedelji. Navijači Galatasaraja bacali su baklje na teren tokom utakmice sa Arsenalom u Londonu, u kojoj je njihov tim poražen 4:1. 
Pravila UEFA nalažu da su domaći timovi odgovorni za bezbedenost na stadionu. Zato je Arsenal optužen za lošu organizaciju. Borusiju čekaju slične optužbe kao i Galatasaraj, zato što su njeni navijači palili baklje tokom pobede nad Anderlehtom od 3:0. 
Bazel je optužen za ubacivanje predmeta u teren tokom pobede nad Liverpulom od 1:0. Prvak Švajcarske već je pod dvogodišnjom uslovnom kaznom zbog ponašanja navijača u Ligi Evropa prošle sezone. 

Povezana vest:  Nasri: Pokazali smo da znamo da jurimo lidera na tabeli