Fifa-Club-World-CupU sredu počinje klupsko prvenstvo sveta

 

U sredu u Abu Dabiju počinje klupsko prvenstvo sveta u fudbalu, a u prvoj utakmci sastaće se šampion Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Vahdo i prvak zone za Okeaniju Hekari Junajted sa Papua Nove Gvineje.

Na prvenstvu učestvuju prvaci šest kontinentalnih zona i predstavnik domaćina, a očekuje se da će se za titulu boriti šampioni Evrope i Južne Amerike Inter i brazilski Intenasional iz Porto Alegrea. Ta dva tima takmičenje počinju od polufinala.

Povezana vest:  Volkot: Na 100 metara trčim 10,3

Jedini konkurent Interu i Internasionalu možda bi mogla da bude meksička Paćuka, koja je tru puta zaredom osvajala titulu u zoni KONKAKAF. Paćuka će startovati od četvrtfinala, gde će se sastati sa prvakom Afrike Mazembeom iz Mozambika.

U sredu 8. decembra u kvalifikacijama se sastaju Al Vahda – Hekari Junajeted. Prvo četvrtfinale na programu je u petak 10. decembra, a sastaju se Mazembe – Paćuka. U drugom cetvrtfinalu u subotu 11. decembra prvak Azije Seongam igraće protiv uspešnijeg tima iz kvalifikacione utakmice.

Povezana vest:  FSS pokazao političarima Kuću fudbala u Staroj Pazovi

Polufinalne utakmice igraće se 14. i 15. decembra, a u finale i utakmica za treće mesto na programu su 18. decembra.

Sve utakmice biće igrane na stadionima Mohamed bin Zajed i Zajed sport siti. Šampion sveta će dobiti nagradu od pet miliona dolara, finalista milion manje, a trećeplasirani tim dva i po milona.

 

 

 

 

Povezana vest:  Tadić i Josipović podržali fudbalsku regionalnu ligu